Renate Weber despre revocarea ei: “Au bîiguit că aşa trebuie”

Share

Renate Weber spune public exact ce trebuie ca să înţelegem noi, prostalăii, că aceia care vor revocarea ei din funcţie nu au argumente valide.

Avocatul Poporului a afirmat că discuţiile despre revocarea sa ”lovesc într-o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor”.

Weber afirmă că nu a văzut nişte motive reale pentru care se doreşte revocarea sa: ”Au bâiguit că aşa trebuie”, a adăugat Avocatul Poporului, care apreciază ca bună activitatea instituţiei, conform News.ro.

Renate Weber a vorbit la Antena 3 despre revocarea sa:

”Nu ştiu să vă spun de ce, pentru că mie nu mi-au fost comunicate niciodată nişte motive oficiale, iar cei care au apărut în spaţiul public, fiecare a spus altceva şi recunosc că cei mai mulţi, de fapt, nu s-au referit la nimic. Au bâiguit că aşa trebuie. Nu, nu am înţeles de ce”.

Weber afirmă că toate aceste discuii lovesc în instituţia Avocatului Poporului şi nu în ea ca persoană.

”Ce mi se pare mie trist e că prin astfel de ieşiri ei nu înţeleg că nu lovesc neapărat în mine, Renate Weber. Eu sunt o persoană independentă până la urmă. Liberă am fost toată viaţa mea, aşa sunt şi acum.

Dar lovesc indirect într-o instituţie care este o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor. Lovesc într-o instituţie care a lucrat în folosul cetăţenilor acestei ţări şi mie mi se pare că felul în care noi ca instituţie am performat în cel puţin utimul an este corect, e bine”, a mai adăugat Weber.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat anterior că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber – al cărei mandat ar urma să se încheie la termen în anul 2024 – precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

Share