USR PLUS îl propune pe Mircea Toma membru al CNA

Share

Lucrurile se schimbă şi în CNA. Un vechi militant pentru drepturi şi libertăţi, Mircea Toma, ar putea ajunge membru.

USR PLUS a anunțat că îl propune pe Mircea Toma, președintele ActiveWatch, pentru poziția de membru CNA.

Toma este secondat de Dan Radu, vicepreședinte al Asociației „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, ca supleant.

„USR PLUS și-a asumat ca obiectiv, în cadrul coaliției de guvernare, reforma Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), care trebuie să înceapă cu transparentizarea numirii membrilor, digitalizarea și transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale.

USR PLUS va propune întotdeauna profesioniști în funcții publice. Prin umare, îl susține pentru poziția de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul și integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat”, a transmis USR PLUS.

ActiveWatch este un ONG care acționează pentru protecția drepturilor omului, militând pentru comunicarea liberă, în interes public.

Toma deține un doctorat în psihologie și a activat, de-a lungul carierei sale profesionale, în monitorizare și analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare și interculturalism; jurnalism; coordonare și formare competențe comunicare publică; asistență psihologică, educație media.

Dan Radu este vicepreședintele Asociației „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Este absolvent al Institutului Politehnic din Iași și a lucrat pentru mai multe instituții mass-media, ocupând funcțiile de reporter, redactor-șef, director general, editor, director de programe.

Share