Răzvan Burleanu rade corupţia din fotbal, anunţ de ultimă oră!

Share

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat implementarea unor regulamente noi pentru cluburile din Liga 1, începând cu sezonul 2019 – 2020.

Răzvan Burleanu, transparenţă totală

Burleanu vrea transparenţă totală privind sursele de finanțare, un nou sistem de licenţiere şi dispariţia oamenilor de fotbal care au fost condamnați de instanțe.

Noul set de măsuri îi vizează pe patronii, președinții de club și antrenorii echipelor din România. Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, care nu e în relații bune cu președintele FRF, ar putea fi afectat direct de aceste restricții.

Răzvan Burleanu loveşte în datoriile cluburilor

Din anul 2019, cluburile nu vor mai putea să aibă datorii mai mari de 10 milioane de lei.

„Prima modificare, de altfel foarte importantă, care a intrat în vigoare face referire la pragul de rentabilitate al fiecărui club. În primăvara anului 2019, se va calcula perioada de analiză 2016, 2017 şi 2018, iar abaterea acceptată este de 10 milioane.

Din următorul an, pierderile unui club trebuie să fie de maximum 5 milioane. S-a terminat perioada cu împrumuturile proprietarilor şi patronilor spre cluburi. Se va trece într-o perioadă în care proprietarii vor trebui să-și capitalizeze clubul„, a spus Burleanu în cadrul unei conferințe de presă.

Răzvan Burleanu, atac la penali ca Becali şi Meme Stoica

O altă regulă extrem de importantă vizează situația juridică a reprezentanţilor cluburilor de fotbal. Vor fi interziși oamenii care au condamnări definitive în instanță.

„Începând cu sezonul 2020-2021, se introduce un nou concept, de bună reputaţie. Nu ne mai dorim penali în funcţiile de expunere mediatică în cadrul cluburilor din Liga 1.

Se consideră că cineva are o bună reputaţie dacă nu a fost condamnat în ultimii 5 ani pentru infracţiuni economico-financiare, de fals, de corupţie, ori infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul. La fel şi antrenorul. Trebuie să se demonstreze că nu a fost sancţionat pentru doping, participare la pariuri sportive, la trucarea de meciuri şi altele„, a mai anunțat Răzvan Burleanu.

Conform noului regulament instituit de FRF, jucătorii pot cere să devină liberi de contract dacă nu au fost plătiţi timp de 60 de zile.

Share