home CULTURA, MUZICA RADOR: Voicu Popescu şi Corul Sound, marele trofeu la Ohrid Choir Festival

RADOR: Voicu Popescu şi Corul Sound, marele trofeu la Ohrid Choir Festival

Share

Dirijorul Voicu Popescu şi Corul Sound au primit, duminică seară, trofeul suprem la marele festival de la Ohrid, Macedonia. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 26-30 august, cu participarea a 36 de formaţii corale, reprezentând 16 ţări.

FOTO: ChoralSound

Corul Sound a concurat la două secţiuni ale festivalului: Concurs şi Muzică Sacră, susţinând reprezentaţii sâmbătă şi duminică. Din repertoriu, au făcut parte „Suita Corală din Ţara Oasului”, de Dariu Pop, „Ave Maria”, de Javier Busto, „Si alte variaţiuni pe tema Chindiei”, de Alexandru Pascanu, „Podobia”, de Paul Constantinescu, şi „Tatal nostru”, de Dan Voiculescu.

Aşa cum au spus şi organizatorii, ediţia de anul acesta a fost una serioasă şi încărcată. Formaţiile prezente, mai ales cele din Ucraina, Lituania şi Rusia au ridicat foarte mult ştacheta, iar pentru România a fost prima dată când s-a prezentat cu cinci formaţii corale la Festival.

“A fost o mare surpriză faptul că am ajuns la acest nivel. Noi ne-am prezentat cu o formaţie din care nu fac parte muzicieni, însă munca susţinută şi talentul au convins juriul că merităm marele premiu.

Este o bucurie imensă pentru noi că am adus România într-o poziţie în care rar se regăseşte, şi asta nu pentru că nu avem talente, ci pentru că, de cele mai multe ori, lipsa fondurilor este cea care face imposibil acest lucru”, a declarat Voicu Popescu.

Prezenţa corului Sound la Ohrid Choir Festival a fost susţinută de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir şi de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Sursa: RADOR

Share