RAAPPS, 3 milioane de lei pentru firma de pază a prietenilor lui Dragnea Jr.

Share

Aflăm ce fel s-a cheltuit banul public, în Epoca Dragnea, în dispreţul legii, pentru că unii nelegiuiţi au cucerit puterea în stat.

Cu trei săptămâni înainte ca șeful PSD, Liviu Dragnea, să fie condamnat definitiv la închisoare, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) stabilea că paza unor obiective ale regiei să fi efectuată de Europrotect Security, o firmă din Alexandria, controlată de apropiați ai lui Valentin Ștefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.

Anunțul atribuirii licitației a fost publicat pe portalul achizițiilor publice abia pe 8 ianuarie, anul acesta. La licitația organizată de RAAPPS au participat 11 firme, dintre toate fiind aleasă Europrotect Security, o societate de pază cu sediul în Alexandria, Teleorman.

Valoarea serviciilor este de 3.305.518 de lei, fără TVA. Dragnea a fost condamanat definitv la închisoare pe 27 mai 2019, contractul RAAPPS cu firma de pază din Alexandria fiind semnat pe 15 aprilie 2019.

 

Conform obiectului contractului, acesta presupune „servicii de pază la imobilele administrate de SRP Triumf pe o perioadă de 18 luni conform cerințelor din caietul de sarcini”.

Cine conduce Regia

RAAPPS este condusă din 2015 de Marius Grăjdan, fostul director economic al instituției, după arestarea preventivă și suspendarea fostului director Gabriel Surdu, condamnat ulterior pentru fapte de corupție.

Grăjdan a fost susținut de PNL, după preluarea puterii politice de acest partid, și este în funcție și astăzi. În februarie 2016, Adrian Constantin Balaban Grăjdan, fost sef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, după ce a emis o adresă, prin care arăta că nu exista prejudiciu în Dosarul “Trofeul calitatii”, în care era judecat Adrian Năstase.

Potrivit caietului de sarcini, „Cantitatea estimată a contractului pe o perioadă de 18 luni pentru ‘Servicii de pază’ este de 151.110 de ore, respectiv: un post de pază 12/24 ore noapte în cantitate de 65.70 ore/18 luni- și 11 posturi de pază 24/24 în cantitate de 144.540 ore/18 luni”.

Potrivit unei note inserate în caietul de sarcini, „numărul posturilor de agenți de pază se poate modifică pe parcursul unui an, în funcție de activitățile stabilite de către sucursala, precum și modificării patrimoniului administrat, în sensul scoaterii din administrarea sucursalei a unor imobile sau primirii în administrare a unora noi.

De comun acord, părțile pot modifică numărul de posturi de agenți de pază, păstrând tariful orar ofertat prin înscrisuri anexate la contract, semnate de către ambele părți”, se mai arată pe e-licitație.ro, în anunțul publicat pe 8 ianuarie 2021.

Share