home SPORT Piturca se pregateste sa plece de la carma Nationalei

Piturca se pregateste sa plece de la carma Nationalei

Share

Cu scrasnituri, Victor Piturca se pregateste sa plece de la echipa Nationala. Si este exact asa cum am prevestit acum cativa ani, inca dinainte sa ajunga de facto Piturca la Nationala:

atunci cand va pleca de la Nationala, va pleca exact cat de tarziu cu putinta si va lasa in urma sa o echipa debusolata; vom fi convinsi atunci toti ca nu avem jucatori de valoare, ca asta ne este nivelul si ca fotbalul nostru este slab

Exact aceasta se intampla acum. Totul porneste de la urmatoarea idee, care ne-a fost fixata pe creier in ultimii ani, de cand Steaua si Rapid au inceput sa scada valoric.

Piturca este un antrenor bun, dar atat pot jucatorii, acesta le este nivelul.

Voi explica acum care este perversitatea acestei afirmatii care ne-a fost indusa cu buna-stiinta. In primul rand, voi afirma acum cu convingere ca avem, in acest moment, vreo 25 de jucatori de valoare, care pot forma o echipa nationala extrem de valoroasa, de prim rang european.

In al doilea rand, afirm inca odata ca vinovatii pentru actuala situatie sunt domnii din conducerea Federatiei Romane de Fotbal (FRF): Mircea Sandu, Ionut Lupescu si Florin Prunea. Din motive pe care nu le intelegem acum, ei il sustin inca in post pe Victor Piturca.

Dincolo de aceste cauze, exista un alt motiv clar pentru care nu merge bine Nationala: daca ar merge, aceasta ar insemna a se pune in discutie competitivitatea acestor oameni. Daca fotbalul romanesc ar creste valoric, dimpreuna cu Nationala, acesti oameni ar fi ejectati, pur si simplu, de sistem.

Pentru a fi inlocuiti cu altii mai buni. Ei raman in functie si isi trag forta de tip mafiot din slabiciunile pe care chiar ei le genereaza in fotbalul nostru. Deci solutia ca ei sa ramana in functie este ca echipa sa mearga prost si sa se afirme apoi:

Piturca este un antrenor bun, dar atat pot jucatorii, acesta le este nivelul.

Ridicam valoric artificial, prin vorbe, nivelul antrenorului, scadem fortat valoarea jucatorilor, selectionati sau neselectionati, jignindu-i, dandu-le in cap, nenorocindu-le psihicul, iar noi stam in fruntea bucatelor.

Share