Piedone zice că a glumit când i-a cerut lui Rădoi jumătate din spaţiile de la Izvor

Share

Ceea ce spune Piedone acum, despre discuţia lui cu Ion Rădoi, referitoare la spaţiile comerciale de la Izvor, este de cascadorii râsului.

Urmăriţi cum susţine Piedone că a glumit bazându-se pe argumentaţia faptului că el are experienţă în administraţie, care ar trebui să-l facă să nu debiteze astfel de lucruri, fără să vorbească serios. Coliziune.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București, a declarat pentru G4Media.ro că discuția sa cu Ion Rădoi, șeful sindicatului de la Metrou, în care îi cerea o jumătate de stație de metrou, pentru spații comerciale, a fost o glumă.

”Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele (…) Am zis-o într-un spirit de glumă.

Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, a declarat Piedone.

Mai remarcăm numai că sintagma “spirit de glumă” în sine este un pleonasm.

Piedone a mai spus că a emis încă din 11 iunie o autorizație de demolare, pentru chioșcurile de la stațiile de metrou din Sectorul 5. Piedone anunță că aceste chioșcuri vor fi demolate în zilele următoare, pe cheltuiala Metrorex, de către o firmă specializată a Primăriei Sectorului 5.

Stenograme din ordonanţa DNA, de inculpare a liderului de sindicat de la metrou, Ion Rădoi, arată că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar fi întârziat în mod intenţionat să demoleze chioşcurile ilegale de la metrou, de pe raza Sectorului 5, potrivit procurorilor DNA.

Potrivit documentului citat, Piedone i-ar fi cerut lui Rădoi să îi dea şi lui spaţii comerciale, la Izvor, în schimbul nedemolării.

Piedone a mai declarat pentru că ”Rădoi a insistat foarte mult să ia legătura cu mine, am evitat să mă întâlnesc, m-am întâlnit la un moment dat, a venit cu o plachetă din partea metroului – înainte de această convorbire. Am îndeplinit toate formalitățile legale (…)

Procurorii DNA au ridicat documentele și au constatat că am îndeplinit toate procedurile legale, iar întârzierea nu se datorează faptului că nu am vrut sau am pretins ceva de la dl Rădoi.

Ci pentru că, din dispoziția care este deja emisă din 11 iunie, în care infrastructura SA, din dispoziția mea, trebuie să dezafecteze aceste chișcuri.

Infrastructura SA era angrenată în alte lucrări de investiții în sector, s-a amânat. Procedura va fi dusă la îndeplinire, probabil în seara asta – mâine, dar chișcurile se vor demola. Sindicatul mă dă și în judecată”.

Share