Petre Florin, primar Crevedia: “Ce treabă aveam cu staţia GPL?”

Share

Petre Florin, primarul comunei Crevedia, dă cu niznaiul în populaţie şi se derobează de orice responsabilitate de sinistrul de la staţia GPL.

Florin (fereşte-te de omul cu două nume mici), a negat orice legătură cu funcționarea stației GPL, ba, mai mult a afirmat că nici nu știa că aceasta era încă activă.

Petre Florin, primar Crevedia: “Ce treabă aveam cu staţia GPL?”

El a recunoscut că trecea de două ori pe săptămână, pe lângă stație, însă nu ar fi sesizat nimic. Primarul a aruncat toată vina pe patronul stației, adică pe fiul primarului PSD din Caracal, coleg de partid.

„Știam că a fost închisă după adresa de la ISU. Nu este în competența Primăriei să facă verificări și, dacă nu am primit nicio sesizare… că s-a vehiculat la presă. Nu avem nimic scris la Primărie.

Cei care au fost afectați sunt cei care locuiesc lângă acest GPL. Puteți să-i întrebați dacă au făcut vreo sesizare sau nu. Dacă nu s-a făcut la Primărie, nu s-a știut. Dacă s-a făcut la Poliție, trebuie verificat la poliție”, a spus primarul, conform Aktual24.

Citeşte şi: 

„Dacă s-au făcut (sesizări – n.r.) la poliție, trebuie verificat la Poliție. Sunt organe competențe care pot face acest lucru”, adaugă Petre.

Primarul a recunoscut că trecea pe acolo, însă nu a văzut nimic.

„Am trecut pe acolo poate de două ori pe săptămână, nu am văzut nimic. Poarta închisă, și atât. Am văzut o cisternă parcată la poartă, din când în când”, a spus el.

Întrebat cine este vinovat de tragedie, primarul a răspuns scurt: „Patronul firmei”.

Citeşte şi: Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, se suspendă din partid

„Ce treabă aveam noi, dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit activitatea? Noi am văzut cu ochii noștri că ușa este închisă și nu mai circulă nimeni”, a mai afirmat PSD-istul.

Întrebat despre conducta de gaz din zonă, ceea ce ar fi împiedicat firma Flagas să ridice o stație GPL, primarul a răspuns:

„O conductă de gaz stradală, alta nu cred că există. A depus o cerere de construcție, la Primărie, s-a eliberat un certificat de urbanism, cu anumite avize. Toate avizele au fost luate.

Citeşte şi: Ionuţ Doldurea vinde gaz și tâmplărie PVC instituţiilor din subordinea tatălui

Totul este în regulă în legătură cu construcția și totul a fost în regulă până în 2020, când Primăria și celelalte instituții au primit înștiințare că s-a închis activitatea.

Cei de la ISU sunt singurii în măsură să verifice. Dacă făceau o sesizare cei de la ISU către Poliție, să verifice din când în când dacă acea stație mai funcționează, ar fi fost ok”.

Întrebat despre condamnarea sa pentru tăinuire, primarul s-a răstit: „Acum o dați în condamnări… O zi bună!”.

Apoi a luat-o la sănătoasa.

Share