Peluza FCSB, înaintea meciului cu Rapid: “Să dăm binețe înaripatelor!”

Share

Peluza FCSB Nord, corpul principal de galerie de la FCSB, a postat un mesaj rasist, în care îndemna mascat la violență împotriva fanilor rapidiști, care ar încerca să își cumpere bilete la Tribuna 2, pentru derby-ul de duminică.

Postarea de pe Facebook este însoțită de un banner rasist mai vechi, afișat de steliști, la un derby din vechiul Giulești.

Pe banner era vopsit un liliac, cu cap de cioară, și mesajul: „Nu e avion, dar zboară, nu e liliac, e …”.

Duminica dam binete inaripatelor de la Tribuna a II-a! Deoarece pregatirile pentru meci includ elemente care necesita prezenta noastra la Tribuna a II-a, la inceputul meciului vom fi prezenti masiv (grupurile organizate) inelul II sau III sa ne imbratisam rivalii care se ratacesc in zona si sa le inmanam materialele necesare unui spectacol pe masura! Va asteptam si pe voi, in peluza, imbracati in negru si pregatiti pentru un spectacol pe cinste!
– Mesajul rasist postat de fanii FCSB, peFacebook

Peluza Nord este condusă de Gheorghe Mustață, fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru inițiere sau constituire a unui grup infracțional, violență și șantaj.

Rapidiștii beneficiază de doar 5% din biletele de la derby-ul cu FCSB, adică aproximativ 2400 de bilete. Astfel, pe diferite grupuri alb-vișinii, s-a propagat îndemnul ca fanii Rapidului să ia bilete la tribuna 2 pentru scădea din numărul roș-albaștrilor prezenți la meci.

FCSB a stabilit pentru meciul cu Rapid din etapa 17 prețuri mai mari decât de obicei. Fanii își pot achiziționa bilete de pe site-ul bilete-fcsb.ro, prețurile lor fiind după cum urmează:

Biletele vor putea fi achiziționate și de la casele de bilete de la Arena Națională, după următorul program:

Vineri (4 noiembrie): 11:00 – 19:00 – Bulevardul Basarabia
Sâmbătă (5 noiembrie): 11:00 – 19:00 – Bulevardul Basarabia
Duminică (6 noiembrie): 11:00 – 21:00 – Bulevardul Basarabia și Strada Maior Coravu

După 15 etape, FCSB ocupă locul 6 în Liga 1, cu 20 de puncte, în vreme ce Rapid este a 2-a echipă, cu 29 de puncte, însă roș-albaștrii au două meciuri mai puțin disputate. În tur, alb-vișiniii au câștigat cu 2-0.

Share