Piteşti. Monument dedicat eroilor Securităţii, ridicat în oraş Fenomenului

Share

Un monument dedicat eroilor fostei Securităţi a fost dezvelit la Piteşti, la Cimitirul Eroilor. Este oraşul în care s-au petrecut cele mai mari abuzuri ale poliţiei politice, în regimul comunist, scrie reporter24.info.

Monumentul din oraşul “Fenomenului Piteşti”, o carte cumplită, scrisă de Virgil Ierunca, este „închinat militarilor care au activat pe «frontul nevăzut», în activitatea de apărare a valorilor fundamentale ale României, notează argespress.ro.

Sursa citată susține că „ei (n.r.: aceşti eroi) sunt nu numai eroii de pe «frontul nevăzut», dar și eroii «tăcuți», ei au folosit arma informației, pentru a opri și contracara amenințările la adresa națiunii române”.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii (ACMRR-SRI), condusă de fostul ofiţer de securitate şi şef al SRI Argeş, col.(r) Dumitru Șovar.

„Serviciile de informații au cerut multe jertfe generațiilor care au precedat și vor mai cere încă. Ele însă nu au putut oferi și nu vor oferi niciodată vreo favoare a recunoștinței celor sortiți să poarte povara acestor grele misiuni.

E lung șirul celor care au sacrificat zeci de ani, de zile și de nopți și au depus un imens capital de străduință pentru a aduce cu un pas mai departe soarta acestor instituții”, a transmis acesta, potrivit sursei citate.

Au fost de față cadre militare în rezervă ale SRI, SIE și ale Direcției de Informații Militare din mai multe județe ale țării, reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști ai MApN, MAI, precum și membri ai Asociației ”Cultul Eroilor Regina Maria”, scrie jurnaluldearges.ro.

După intonarea Imnului de Stat și după o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți, a fost dezvelită troița-monument, creată, cu binecuvântarea ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, de extraordinarul meșter popular Ion Rodoș, din Nucșoara, la inițiativa colonelului în rezervă Dumitru Șovar, președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ACMRR) din Argeș, mai notează publicația.

Share