home SPORT Olanda – Franta 4-1. Olanda a jucat pentru calificarea Romaniei

Olanda – Franta 4-1. Olanda a jucat pentru calificarea Romaniei

Share


Olandezii au inceput jucand mult mai prudent decat in meciul cu Italia din prima runda, din Grupa C. Au “stat la cutie”, asteptand vulpoieste momentul potrivit si pasand la mijlocul terenului. Portocala Mecanica a aruncat o minge in careu, de pe extrema dreapta, si Dirk Kuyt a reluat cu capul in plasa, sub bara, in minutul 9.

Dupa inscrierea golului, olandezii au devenit exuberanti si au inceput sa domine jocul, pe fondul socului psihic resimtit de francezi, dupa primirea golului. De prin minutul 15, exuberanta ofensiva a olandezilor, care temporizeaza la mijloc si explodeaza pe atac, incepe sa-i zapaceasca pe francezi, care au momente cand nu mai vad mingea.

Vom avea un meci foarte greu cu noua Olanda a lui Van Basten. Ceea ce ma bucura este ca el se va duce, dupa Euro, la Ajax, echipa mea straina de suflet. De prin minutul 20, francezii devin mai periculosi si olandezii se cantoneaza intr-un joc de inchidere a culoarelor. Govou pare a fi cel mai periculos jucator francez in faza de atac.

Spre finalul primei reprize, francezii au avut momente, pe tasnirile lui Govou, cand au contat in atac si au fost extrem de periculosi, dar in rest au fost vizibil incomodati de apararea grupata a olandezilor.

Practic, am asistat la o prima repriza cu o lupta continua pentru suprematie la mijlocul terenului si explozii pe atac, succesiv, din partea ambelor echipe.

Repriza a doua a inceput cu o zvacnire scurta a lui Henry, care i-a pasat paralel cu poarta lui Ribery, dar acesta a ratat. Apoi Franta a inceput sa domine disperata sa inscrie. Franta a inceput sa joace repede si Olanda s-a masat, in jurul minutului 50, in propria jumatate de teren.

Francezii domina si in minutul 53 Thiery Henry arunca un lob peste poarta. Forcingul francezilor se intensifica. Si Italia, si Franta au jucat mai bine in aceasta al doilea meci. Contraatac superb al lui Arjen Roben pe extrema stanga, centrare in mijlocul careului mic francez, Robin Van Persie reia, Coupet loveste mingea si o scapa apoi, lasand-o sa se scurga dincolo de linia portii.

Francezii continua sa atace la disperare, insa olandezii sunt extrem de periculosi pe contraatac. Un semn de disperare al francezilor a fost felul cum au inceput sa treaca peste aparare, aruncand mingea direct pe varfuri, la limita posibililului, iar Thiery Henry inscrie in minutul 75, iar in minutul imediat urmator caprioara umana Arjen Roben inscrie superb, sub bara, dintr-un unghi absolut imposibil!

Franta continua sa domine inutil, iar olandezii mai contraataca periculos de cateva ori. Incredibil gol inscris de Snejder in ultimele momente ale jocului! Sut in bara, gol!

Citeşte şi
În pofida faptului că Macedonia de Nord a avut cea mai frumoasă piesă, Olanda a
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat la Bacău că în Europa sunt ţări mult
Liviu Pop, parlamentar PSD, fost ministru al Educaţiei, recidivează din nou. El a postat pe
Ieri, Olanda, un stat cu o suprafaţă cât a Dobrogei, cu o economie de top
MApN vrea să cumpere patru nave de luptă noi, de tip corvetă multifuncțională, informează România
Meciul de fotbal amical dintre Germania și Olanda, de la Hanovra, a fost anulat acum
Vestea bună e că timpul echipelor ca Sqadra Azzura, ce ascundea mingea 90 de minute
Ucraina, Maria Iaremciuk - Tick-Tock Aceasta este piesa la care ţara-participant a ales să folosească simbolistica
Cea mai bună piesă din această semifinală, "Mother", interpretată de belgianul Axel Hirsoux, nu s-a
Armenia, Aram - Not Alone Aram nu se prea simte bine pe scenă şi nu
Share