home MASS MEDIA, SPORT, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Niţulescu, CA TVR: Dragomir a fixat un preţ imuabil

Niţulescu, CA TVR: Dragomir a fixat un preţ imuabil

Share

Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie al TVR şi unul dintre cei care au votat împotriva participării SRTV la licitaţia pentru meciurile din Liga I, a declarat, pentru Mediafax, că Dumitru Dragomir a fixat un preţ imuabil şi nu a negociat deloc suma pentru pachetul destinat TVR.

foto: Ziare.com

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a declarat vineri că Adunarea Generală a LPF se va întâlni luni, cu o oră înainte de licitaţia privind cesiunea drepturilor TV a meciurilor din Liga I, şi va decide ce se va întâmpla cu pachetul 9, în condiţiile în care TVR nu va mai participa la licitaţie.

“Am anunţat Consiliul Concurenţei, deoarece Consiliul Concurenţei a făcut lobby pentru ca Televiziunea Română să plătească mai puţin pentru acest pachet. El era făcut pentru cei săraci (telespectatorii săraci din România, n.r.), dar câţiva tembeli – că nu pot să le spun altfel – din Consiliul de Administraţie al TVR s-au opus ca acei săraci să vadă meciuri. Nu mă aşteptam ca, pe criterii politice, câţiva din opoziţie să facă de aşa natură ca oamenii săraci din ţara asta să nu poată să vadă meciuri”

, a declarat Dumitru Dragomir.

Într-o declaraţie remisă sâmbătă, Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), spune că Dumitru Dragomir a majorat semnificativ preţurile pentru drepturile meciurilor din Liga I.

“Domnul Dragomir, bogat cu duhul, a calificat drept “tembele” 7 persoane, între care mă număr, care nu au înţeles de ce “Liga lui Mitică” cere 3,5 milioane de euro pe sezon pentru, de pildă, cel puţin 12 etape din 34 în care meciurile între Târgu Jiu şi Urziceni – de exemplu – sau Victoria Brăneşti vs Gaz Metan Mediaş ar face maximum doar două puncte de rating, pe orice canal ar
fi difuzate; ori asta înseamnă că un asemenea meci costă 100 de mii de euro, iar veniturile din publicitate ar atinge abia 10 la sută din sumă.

Dar, evident, nu sunt banii domniei sale, ci bani publici… Domnul Dragomir, de grija “săracilor” acestei ţări, a majorat semnificativ preţurile pentru drepturile meciurilor din Liga I, întrucât, probabil, domnia sa a ieşit demult din recesiune şi, mai mult, a constatat că majoritatea românilor, cu excepţia fotbaliştilor, au din ce trăi”

, spune Cristian Niţulescu.

El precizează că Dragomir a fixat un preţ imuabil şi nu a negociat deloc cu reprezentanţii TVR.

“IMUÁBIL, -Ă, imuabili, -e, adj. Care rămâne veșnic același, care nu se schimbă; permanent, constant, imutabil. [Pr.: -mu-a-] – Din fr. immuable.
Sursa: DEX ’98

“Domnul Dragomir uită, tot din bogăţia duhului domniei sale, să precizeze că nu a negociat nici un cent din suma iniţială cu reprezentanţii SRTV, ci a fixat un preţ imuabil, iar în caietul de sarcini a cerut garanţii bancare substanţiale într-un interval scurt de timp”, spune Cristian Niţulescu”

, explică Cristian Niţulescu.

Citeşte şi
Televiziunea publică: Clauza de conştiinţă şi noi drepturi (MediaSind)

Actul adițional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune a

MediaSind a decis declanșarea conflictului de muncă în TVR

Delegații prezenți la Adunarea Generală a MediaSind TVR au decis astăzi, 28 noiembrie 2019, cu

Administrația Gradea refuză să negocieze Contractul Colectiv de Muncă pentru angajați

Negocierile pentru încheierea unui nou Contrat Colectiv de Muncă în Societatea Română de Televiziune începute

Tribunalul Bucureşti a anulat diminuările de drepturi negociate de conducerea TVR

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împotriva Societatăţii Română

TVR a dat bani grei pe echipamente vechi, care trebuiau să fie noi

Deputatul USR Iulian Bulai, membru in Comisia de Cultura din Camera, dezvaluie noi nereguli gasite

Conducerea SRTV, acţionată în judecată pentru că ascunde rezultatul controalelor financiare din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus ieri, 28 octombrie 2019, o cerere de chemare

Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunilor electorale de la TVR

Ionuţ Cristache ţine să ne îngreţoşeze toată campania electorală cu emisiunile sale pline de avantajări

MediaSind: Conducerea politică a TVR a cenzurat dezbaterile despre moţiune

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, Filiala MediaSind TVR, condamnă decizia conducerii instituţiei de a nu

TVR a fost acţionată în judecată pentru contractele suspecte

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus astăzi, 9 octombrie 2019, o cerere de chemare

Tribunalul Bucuresti a respins încercările disperate ale conducerii TVR de a demonstra că MediaSind nu are dreptul să-şi apere membrii din instituție

Tribunalul Bucuresti a respins excepţia ridicată de către conducererea sindicatului controlat de conducerea TVR, SPUSTv,

Share