Niţulescu, CA TVR: Dragomir a fixat un preţ imuabil

Share

Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie al TVR şi unul dintre cei care au votat împotriva participării SRTV la licitaţia pentru meciurile din Liga I, a declarat, pentru Mediafax, că Dumitru Dragomir a fixat un preţ imuabil şi nu a negociat deloc suma pentru pachetul destinat TVR.

foto: Ziare.com

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a declarat vineri că Adunarea Generală a LPF se va întâlni luni, cu o oră înainte de licitaţia privind cesiunea drepturilor TV a meciurilor din Liga I, şi va decide ce se va întâmpla cu pachetul 9, în condiţiile în care TVR nu va mai participa la licitaţie.

“Am anunţat Consiliul Concurenţei, deoarece Consiliul Concurenţei a făcut lobby pentru ca Televiziunea Română să plătească mai puţin pentru acest pachet. El era făcut pentru cei săraci (telespectatorii săraci din România, n.r.), dar câţiva tembeli – că nu pot să le spun altfel – din Consiliul de Administraţie al TVR s-au opus ca acei săraci să vadă meciuri. Nu mă aşteptam ca, pe criterii politice, câţiva din opoziţie să facă de aşa natură ca oamenii săraci din ţara asta să nu poată să vadă meciuri”

, a declarat Dumitru Dragomir.

Într-o declaraţie remisă sâmbătă, Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), spune că Dumitru Dragomir a majorat semnificativ preţurile pentru drepturile meciurilor din Liga I.

“Domnul Dragomir, bogat cu duhul, a calificat drept “tembele” 7 persoane, între care mă număr, care nu au înţeles de ce “Liga lui Mitică” cere 3,5 milioane de euro pe sezon pentru, de pildă, cel puţin 12 etape din 34 în care meciurile între Târgu Jiu şi Urziceni – de exemplu – sau Victoria Brăneşti vs Gaz Metan Mediaş ar face maximum doar două puncte de rating, pe orice canal ar
fi difuzate; ori asta înseamnă că un asemenea meci costă 100 de mii de euro, iar veniturile din publicitate ar atinge abia 10 la sută din sumă.

Dar, evident, nu sunt banii domniei sale, ci bani publici… Domnul Dragomir, de grija “săracilor” acestei ţări, a majorat semnificativ preţurile pentru drepturile meciurilor din Liga I, întrucât, probabil, domnia sa a ieşit demult din recesiune şi, mai mult, a constatat că majoritatea românilor, cu excepţia fotbaliştilor, au din ce trăi”

, spune Cristian Niţulescu.

El precizează că Dragomir a fixat un preţ imuabil şi nu a negociat deloc cu reprezentanţii TVR.

“IMUÁBIL, -Ă, imuabili, -e, adj. Care rămâne veșnic același, care nu se schimbă; permanent, constant, imutabil. [Pr.: -mu-a-] – Din fr. immuable.
Sursa: DEX ’98

“Domnul Dragomir uită, tot din bogăţia duhului domniei sale, să precizeze că nu a negociat nici un cent din suma iniţială cu reprezentanţii SRTV, ci a fixat un preţ imuabil, iar în caietul de sarcini a cerut garanţii bancare substanţiale într-un interval scurt de timp”, spune Cristian Niţulescu”

, explică Cristian Niţulescu.

Share