home POLITICA Cel mai sinistru scenariu in Libia

Cel mai sinistru scenariu in Libia

Share

Chiar dacă percepţia asupra intervenţiei militare internaţionale în Libia este pozitivă, este bine să ne gândim şi la ce ar putea merge prost. Mai ales într-un moment în care administraţia Obama a anunţat că intenţionează să înarmeze rebelii.

foto: Money.ro

Iată o listă întocmită de un expert în politica Orientului Mijlociu, fost corespondent al Pentagonului, cu ce nu ar trebui să se întâmple în Libia, din prisma interesului SUA.

1. SUA oferă arme rebelilor.

2. Americanii realizează că nu este suficient iar forţele colonelului Gaddafi invadează, confiscă şi apoi folosesc armele împotriva rebelilor şi a forţelor aeriene ale coaliţiei internaţionale.

3. SUA încearcă să atace forţele terestre ale lui Gaddafi.

4. Nu este suficient şi atacurile duc la pierderi colaterale excesive.

5. SUA încearcă să convingă coaliţia să înceapă atacuri terestre.

6. Franţa şi alţi membri resping invazia terestră.

7. Țările NATO nu pot ajunge la un consens privind modificarea Rezoluţiei 1973. Rezolutia 1973 dată de Consiliului de Securitate al ONU este o rezoluție care contribuie la împiedicarea masacrării poporului libian de către regimul dictatorial al lui Muammar Gaddafi şi autorizează, printre altele, toate mijloacele necesare pentru a proteja civilii şi zonele populate de civili, cu excepţia unei intervenţii militare terestre.

8. SUA atacă bazele militare ale lui Gaddafi şi introduce trupe terestre în Libia.

9. Naţiunile musulmane se unesc şi acuză interesul SUA privind petrolul libian, Gaddafi devine un erou cu susţinere islamică extinsă, cu participarea notabilă a Iranului.

10. SUA îşi retrage trupele din Afghanistan… citeste tot pe Money.ro

Share