Nelu Barbu şi Andrei Zaharescu vor fi daţi afară de PNL

Share

Foştii jurnalişti Nelu Barbu şi Andrei Zaharescu, proptiţi de PSD prin funcţii, prin diplomaţie, prin lumea largă, vor fi daţi afară de guvernarea PNL, promite Rareş Bogdan.

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, anunta o ampla curatenie in ambasadele si consulatele Romaniei din strainatate, spunand ca acestea au fost intesate de „clientela, de amantlacuri, de secretare, de soferi”.

Recent, purtatorul de cuvant al lui Dancila, Nelu Barbu, a fost trimis consul general la Shanghai.

„Este anormal ca toate aceste institutii sa fie intesate de clientela, de amantlacuri, de secretare, de soferi, toti trimisi in ultimii sapte ani de catre guvernarile socialiste. Este inadmisibil. Nimeni nu spune ca trebuie sa plece toti acasa. Cei buni, cei care isi fac treaba, trebuie sa ramana. Dar ceilalti sa se pregateasca, vor ajunge direct acasa.

Nimeni nu o sa mai tina toti neobrazatii, toate curvele, toti nesimtitii in functii in consulatele, in ambasadele si in centrele culturale ale Romaniei. Acestea sunt avanposturi ale unei tari care trebuie sa-si recladeasca imaginea”, a declarat Rares Bogdan la o intalnire cu romanii din Barcelona.

El a amintit ca, in trecut, in reprezentantele diplomatice romanesti erau intelectuali si oameni de cultura. Rares Bogdan a propus ca posturile vacantate de concedierea pilelor pesediste din diplomatie sa fie umplute cu romani din Diaspora, care au deja legaturi cu autoritatile din tara in care locuiesc si care cunosc situatia locala, nu cu oameni trimisi de la Bucuresti.

Recent, purtatorul de cuvant al lui Dancila, Nelu Barbu, a primit functia de consul general al Romaniei la Shanghai. Si fostul purtator de cuvant al lui Victor Ponta, Andrei Zaharescu, si el fost prezentator TV, este de cativa ani consul la Cape Town (Africa de Sud), unde incaseaza un salariu de peste 5.000 de dolari pe luna.

Rares Bogdan a dezvaluit si cifre revoltatoare despre numarul de consilieri angajati de PSD in ministere si agentii precum si despre umflarea schemelor de personal.

„Au inceput sa intre oamenii nostri in ministere si sa primeasca date din interior. MAI are 2.000 de oameni care lucreaza doar in administratia centrala a ministerului. Cand noi am plecat de la putere avea 720. Sunt agentii, colegii vor face conferinte la doua-trei zile si vor anunta ce au gasit. Le-am lasat cu 320 de oameni si au 800 de oameni. Altele le-am lasat cu 550 de oameni si in momentul asta au 1.450 de oameni.

In ministere au supraincarcat schemele, au incercat sa se blindeze prin mandate date pe patru ani de zile. Au crescut numarul celor din consiliile de administratie. Daca va spun banii pe care ii ia o fatuta care poarta un dosar si nici ea nu stie ce face daca o intrebi, dar ea merge la la minister in Piata Victoriei sau in Piata Constitutiei, toti cei de aici va veti enerva pentru ca cu greu castigati banii pe care individa ii castiga, pe langa alte sporuri.

Sigur ca aia au de ce sa se teama. Dar oamenii valorosi, care sunt competenti, care sunt profesionisti, va asigur ca nu au de ce sa se teama. Cei adusi pe baza de carnet de partid, fata concurs, fara cunostinte, pe salarii uriase… Puteti sa credeti ca sunt directori in CNAIR care au… un director, presedintele, are 64 de consilieri. Nu are presedintele SUA 64 de consilieri. Pe salarii de 2.000 de euro sau 4.500 de euro”, a mai spus Rares Bogdan.

Share