home CORUPTIE, POLITICA Ana Birchall este atacată de PSD pentru că face anchetă la Rahova

Ana Birchall este atacată de PSD pentru că face anchetă la Rahova

Share

Declansarea unei anchete la penitenciarul Rahova, la solicitarea Anei Birchall, privind modul in care Liviu Dragnea a obtinut permisie, a starnit furie la varful PSD.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Propaganda PSD a declansat un atac agramat la adresa ministrului Justitiei, sustinand ca „Ana Birchall este omul de casa a lui Klaus Iohannis” (sic!).

Site-ul stiripesurse.ro, detinut de Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa, sustine ca Birchall a declansat ancheta de la Rahova pentru a vulnerabiliza PSD.

„Solicitarea ministrului Justitiei trezeste nedumerire din cel putin doua puncte de vedere. In primul rand, nu a existat o presiune publica in legatura cu eliberarea de care a beneficiat timp de o zi fostul lider al PSD. Informatia a fost lansata la inceputul saptamanii, iar aceasta nu a generat un interes major din partea media”, sustine in mod fals stiripesurse.ro. Dimpotriva, eliberarea lui Liviu Dragnea a fost tratata pe larg de numeroase publicatii, iar postul Digi24 a alocat spatii ample privind modul dubios in care Dragnea a primit permisie.

„In al doilea rand, nedumerirea este generata si de faptul ca solicitarea Anei Birchall vine dupa consumarea subiectului, respectiv dupa ce Liviu Dragnea a beneficiat de ziua lui libera. Daca ar fi existat suspiciuni intemeiate legate de acest subiect, ministrul Justitiei ar fi trebuit sa se sesizeze inainte de eliberarea fostului lider PSD, nu dupa”, mai spune site-ul lui Buble.

„Singura explicatie a acestui activism din partea ministrului Justitiei pare sa aiba o conotatie electorala. Se stie foarte bine ca Ana Birchal este ‘calul troian’ in cabinetul Dancila, plasat acolo de presedintele Iohannis, iar subiectul care il vizeaza pe Liviu Dragnea in mod evident pune lumina pe PSD.

Miza demersului de acum al Anei Birchall ar fi, asadar, sa genereze un scandal in jurul zilei libere de care a beneficiat Liviu Dragnea, scandal care sa fie lipit de PSD in ultima saptamana de campanie si care sa afecteze, indirect, sansele candidatului acestui partid in alegerile prezidentiale”, continua site-ul controlat de pesedista Diana Tusa.

Concluzia materialului este ca „Ana Birchall este omul de casa a lui Klaus Iohannis” (corect, „al lui Iohannis”).

„Putina lume stie ca Ana Birchall are o relatie mai veche cu Klaus Iohannis. Actualul ministru interimar al Justitiei a lucrat in firma de avocatura Musat&Asociatii, unde actionar principal era nimeni altul decat avocatul presedintelui Iohannis in procesul caselor de la Sibiu, Gheorghe Musat.

(…) Revenind la Ana Birchall, este de mentionat ca aceasta a fost mereu o promotoare a agendei lui Klaus Iohannis in Guvernul Dancila. De amintit faptul ca, ministrul Justitiei a fost cea care a pledat, in pofida opozitiei PSD, pentru desfiintarea Sectiei Speciale. Totodata, se stie ca presedintele Iohannis a protejat-o pe ministrul Justitiei refuzand, prin incalcarea Constitutiei, sa intrerupa interimatul Anei Birchall”, concluzioneaza stiripesurse.ro.

Share