home SPORT NATIONALA: Despre scarba mea. Cu si fara Chivu

NATIONALA: Despre scarba mea. Cu si fara Chivu

Share

Intai de toate, cititorii consecventi ai acestui website stiu ca nu am mai scris de mult timp despre fotbal. Le sunt dator cu o explicatie: nu am mai facut-o de scarba.

foto: athenian-legacy

De exemplu, mi-a fost scarba de probabil cabotinul sfertodoct Gigi Becali, care isi permite sa le spuna tuturor, franc, exact asa: “Iata ce porcarii fac eu, ha-ha!, pentru ca pot, ha-ha! si nu-mi pasa de nimic, ha-ha! si asa am sa fac si in continuare, pentru ca asa vreau eu, ha-ha!”.

Mi-a fost scarba de probabil mafiotul numarul unu al fotbalului romanesc Mircea Sandu, care, cu gratia cu care s-a extras aproape doua decenii din esecurile fotbalului romanesc si s-a lipit ca marca de scrisoare de toate succesele acestuia, s-a distantat de Razvan Lucescu, oportunist, cand a crezut de cuviinta.

Mi-e scarba acum de posibila revenire in fotbal a unui om recunoscut pentru vehiculatele sale aranjamente, Gino Iorgulescu, dimpreuna cu protejatul sau, Cosmin Olaroiu, un epigon stelist a doi antrenori adevarati: Walter Zenga si Oleg Protasov.

Mi-e scarba, evident, de mascariciul Mitica “Corleone” Dragomir, care si-a anuntat intentia de a mai sta cel putin 10 ani in fruntea bucatelor. Acesti oameni formeaza un fel de mafie care paraziteaza fotbalul romanesc. Cat timp aceasta quasi-mafie se perpetueaza, ne vom chinui.

Acesti oameni ne susura sistematic ca nu au cu ce sa faca fotbal de calitate, ca sa-si justifice incompetenta si, posibil, chiar reaua-credinta. Ei, cred eu, fac intentionat.

Oficinele de presa sportiva le ling fiecare flegma de cuvinte rostite numai si numai pentru a se perpetua ei, in pofida talentului indiscutabil al fotbalistilor romani, pe care stau atarnate aceste aparente capuse umane de care mi-este scarba.

Retragerea lui Cristi Chivu de la Nationala este cred o expresie a acestei scarbe, pe care o resimte un mare fotbalist roman, de care acesti oameni si-ar fi batut joc cat au putut de mult. La fel in cazul fotbalistului exemplar Mirel Radoi, dupa stiinta mea. Ma astept ca si Adrian Mutu sa se retraga in curand.

In cu totul alt context federal, acesti trei jucatori si, alaturi de ei, o generatie intreaga de fotbalisti extrem de talentati ar fi repurtat foarte multe victorii in plus, iar Romania ar fi fost, cred eu, pe primele 10 pozitii in lume in clasamentul FIFA.

Asa, cu rostogolitorul de cuvinte estetice Cosmin Olaroiu, ma tem ca decaderea va continua. La umbra unei federatii formate din pelicani pusi pe ingrasare, geambasii de oameni-cai manuitori de mingi de fotbal vor continua sa danseze pe bani, multumiti de lipsa de performanta, din care vor continua sa stoarca parale, sasaindu-ne sistematic, in continuare, in ureche: “N-ai cu cine, dom’le, n-ai cu cine…”.

Citeşte şi
Revista presei. SOV a amenintat inclusiv un oficial al Politiei

~Basescu. Sah cu regiuni de care Bruxelles nu stie nimic~bancile grecesti din Romania, solide~anticoruptie Facebook~Hagi, Read more

Revista presei. Abramburica, in vizorul ANI

~mafia din Ministerul Comunicatiilor~creste piata de reclama digitala~CNADNR taie banii Egis~in Port s-au furat si Read more

Lucescu Jr.. Desfiinţat şi graţiat

Mircea Sandu a făcut cel mai dur rechizitoriu de cînd conduce Federaţia. Nici Hagi, nici Read more

Lucescu Jr. pleaca. Cica ar veni Olaroiu

Fostul antrenor al Stelei ar fi fost anunţat deja de şefii fotbalului românesc că e Read more

Nationala mizeriei noastre

Trebuie sa incercam sa aflam cum am ajuns aici, cum am cazut de pe un Read more

NATIONALA “Roata tiganeasca” a fotbalului european

"Arbitrajul a fost excelent, se poate sa fi fost o greseala, dar nu a influentat Read more

LUCESCU Mircea si Razvan cu susu-n jos

Am fost un sustinator consecvent al lui Lucescu si fiul, pe care i-am considerat multa Read more

Ce si cum a gresit Razvan Lucescu?

Prima greseala tactica a fost ca, dupa inscrierea golului, Nationala s-a retras pe meterze, sa Read more

FOTBAL – NATIONALA: Lotul lui Razvan Lucescu pentru meciurile cu Serbia si Insulele Feroe

Portari: Coman, Pantilimon, TătăruşanuFundaşi: Maftei, Panin, Rădoi, Chivu, Galamaz, Goian, Raţ, NeşuMijlocaşi: Mara, T. Bălan, Read more

FOTBAL – NATIONALA Titi Dumitriu: "Francezii nu pun osul"

Fost secund al primei reprezentative a României la Cupa Mondială din 1994, tehnicianul oferă o Read more

Share