home SPORT Mircea Sandu, pansiv şi dezolat la maximum: “Sunt trist”

Mircea Sandu, pansiv şi dezolat la maximum: “Sunt trist”

Share

Luni sau marti va avea loc Comitetul Executiv, urmat de convocarea Adunarii Generale a FRF, urmate de o conferinta de presa a lui Ionut Lupescu, a anuntat Mircea Sandu, presedintele FRF. Sanse de calificare?, a fost intrebat acesta, iar el a raspuns sec: Zero, adaugand: “Sunt trist”.

Mircea Sandu insa a tras si o clapa presei, mai mult ca sigur cu buna stiinta. In conditiile in care toata lumea asteapta demisia sau demiterea lui Victor Piturca, a anuntat conferinta de presa la ora 12.00, iar aceasta a fost pe subiectul… finantarii si organizarii sportului scolar.

Evident ca acest subiect este esential, fundamental pentru viitorul fotbalului si sportului romanesc, ca si pentru sanatatea noastra ca natiune, dar este o dovada de dispret fata de presa, jurnalisti si in special fata de opinia publica sa o faci exact acum, cand puteai sa faci oricand o astfel de conferinta de presa, in dispretul evenimentelor cu adevarat importante.

Mircea Sandu ţinteşte spre Gheorghe Hagi, Razvan Lucescu si Cosmin Olaroiu

Ca si fata de acest subiect cu adevarat important. Nimeni nu a fost intr-adevar atent la ceea ce spunea Mircea Sandu in aceasta conferinta de presa.Conform ProSport, cei trei nominalizati pentru inlocuirea lui Piturca sunt Gheorghe Hagi, Razvan Lucescu si Cosmin Olaroiu.

Favoritul meu ramane insa Mircea Lucescu, pentru ca Nationala Romaniei are nevoie acum de un antrenor cu mare experienta, exact pe formatul lui Radomir Antic, care sa aseze pe teren jucatorii deosebit de valorosi si/sau talentati pe care ii are la dispozitie si din care Piturca nu a reusit sa faca echipa.

De ce nu vine Mircea Lucescu la Mircea Sandu?

Criteriul Prosport, de genul se intelege/nu se intelege bine cu Adrian Mutu, nu ma intereseaza. Adrian trebuie sa asculte de orice antrenor al Nationalei. Asa cum l-a ascultat cu o exasperanta chiar atentie pe Victor Piturca, va trebui sa aiba aceeasi relatie si cu urmatorul selectioner.

Dar Mircea Lucescu nu vine si urmatoarea solutie viabila mi se pare numirea fiului acestuia, aschie din trunchiul-tata, chiar daca nu are experienta acestuia, in timp ce Cosmin Olaroiu cred ca este o solutie-horror si nu vreau sa ma gandesc deloc cum Olaroiu a preluat o echipa minunat asezata pe teren, succesiv, de catre Walter Zenga si Oleg Protasov.

Nu vreau deloc sa ma gandesc cum, in buza calificarii in fazele superioare ale Cupei UEFA, Olaroiu a preluat echipa de la Protasov, a dus-o pana in semifinale, unde, in meciul cu Boro, a gresit tactic flagrant si a trantit o calificare in finala fireasca.

Hagi? Sunt sceptic

Nu vreau deloc sa ma gandesc nici la felul penibil cum s-a dezumflat, de atunci si pana in prezent, Steaua Bucuresti. Cum juca aceasta echipa cand a preluat-o Olaroiu si cum juca atunci cand a lasat-o urmatorului antrenor.

Gheorghe Hagi este, dupa parerea mea, un fost mare jucator, care a inceput foarte interesant la Nationala, unde are scuza ca a fost matrafoxat de o federatie de fotbal mafiotizata. A facut cate ceva la Galata si nu a confirmat nici la Timisoara, nici la Steaua. Sa avem incredere in el?

Nu stiu. Sunt destul de sceptic.

Share