Mircea Gheorgheosu, membru AUR, prin de SPP cu etnobotanice

Share

Mircea Gheorgheosu este numai unul dintre ciudaţii din adunătură AUR care au cele mai ciudate şi picante apucături.

Un angajat al Senatului a fost prins, de către ofițerii SPP, cu un pliculeț de cannabis asupra lui, în timp ce încerca să intre în Parlament.

Gheorgheosuși este expert de comunicare și membru AUR. În timpul percheziției corporale, Gheorgheosu a declarat că substanța din pliculeț este marijuana și o folosește pentru consumul propriu.

Mircea Gheorgheosu a anunţat că şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţine în Parlament şi în Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).
  • „Până la finalizarea cercetărilor legale asupra faptelor pentru care sunt suspectat, îmi dau demisia din toate funcţiile pe care le deţin în Parlament şi în partidul Alianţa pentru Unirea Românilor.
  • Rămân cu sufletul alături de toţi colegii şi prietenii care, cu dăruire şi devotament, vor continua să-şi dedice viaţa în serviciul binelui”, precizează Gheorgheosu într-o declaraţie de presă transmisă Agerpres, de către Biroul de comunicare al AUR. El adaugă că este direct răspunzător pentru faptele sale, pe care le judecă legea românească şi care trebuie respectată.„Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur şi, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu”, afirmă Gheorghescu.

Poliția Capitalei a transmis că Secția 17 a fost sesizată de SPP, iar substanța găsită asupra angajatului din Parlament a fost trimisă spre examinare:

  • ”Lucrarea întocmită a fost transmisă unității competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, transmite Poliția Capitalei.

George Simion, unul dintre co-fondatorii AUR, a transmis că Mircea Gheorgheosu nu va fi ”propunerea de premier” a partidului la viitoarele alegeri:

  • „Aşteptăm desfăşurarea anchetei şi apoi ne vom pronunţa. Cu siguranţa domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru”, a afirmat George Simion, pentru News.ro.

Totodată, Simion se numără printre cei care militează pentru legalizarea ”cânepei românești”.

El a declarat, în mai multe rânduri, că susține consumul de cannabis în scop medicinal și, într-un video rostogolit pe rețelele de socializare înainte de alegerile parlamentare din 2020, Simion deplângea soarta cultivatorilor de cânepă românească, spunând că în Europa ea poate fi cultivată, dar în România nu.

Simion a fost promovat și pe pagina de Facebook ”Legalizăm”, care susține consumul recreativ de cannabis:

  • ”George Simion, un tânăr politician, fondatorul partidului Alianța pentru Unirea Românilor – AUR , ne vorbește despre problemele pe care le întâmpină cultivatorii de cânepă din România. În speranța că anul acesta va ocupa un loc în Parlament, îi cerem lui George să nu uite și de scopurile recreative ale canabisului.
  • Totodată vă rugăm pe voi să semnați petiția www.legalizam.ro, pentru a le arăta tuturor Parlamentarilor, nu doar lui George, că sunt mulți votanți care sunt interesați de legalizarea canabisului”, arată o postare din 12 august 2020.

Share