Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, s-a poziţionat invers, la pupitru

Share

O conferinţă de presă a ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, naşte controverse aprinse în mediul online.

Prezentă la Sibiu, la o campanie de vaccinare în localitatea Porumbacu de Jos, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a ieșit ulterior într-o conferință de presă, catalogând campania de vaccinare derulată în acest județ printre cele mai eficiente, la nivel național.

Mihăilă a ținut să semnaleze că dor jumătate dintre medici s-au vaccinat împotriva covid și că, pe viitor, cel mai porbabil aceștia vor avea obligația să se testeze pe cheltuială proprie.
Dar până aici informaţia a fost deja publicată de noi, încă de ieri.

Imaginea cu ministrul Ioana Mihăilă în conferința de la Sibiu, susținută în curtea Prefecturii Sibiu, s-a viralizat pe rețeaua de socializare Facebook, dat fiind că aceasta s-a așezat pe partea cealaltă a pupitrului.

Social-democrații, dar nu doar ei, n-au scăpat ocazia de a se amuza pe seama situației, share-uind imaginea sub zeci de forme:

„Care ați avea curajul să o lăsați pe doamnă să vă epileze inghinal?”, a scris consilierul local din Craiova, Cristian Vasilcoiu, cu un umor grobian.

„Psss, la pupitru se stă în partea cealaltă. Sau așa e la Sibiu: De unde-i scot, fraților”, a scris si Criprian Obogeanu.

„Așa sunt toți pe invers și creierul pe lat!”, a scris și Neagu Todor. Aluzie la aşa-zisa apropiere dintre USRPlus şi mişcarea LGBT.

În realitate, după ce vedem în poză, explicaţia ar fi foarte simplă. De obicei, la conferinţele de presă există un soi de postament dreptunghiular, pe care se pun microfoanele televiziunilor.

Din motive care ne scapă, acestea sunt ahtiate ca fiecare să-şi vadă cubul propriu pe celelalte posturi tv. Ei bine, la Prefectura Sibiu, pupitrul era unul simplu, ca acela pe care se pun partiturile.

Aşa că Ioana Mihăilă l-a întors invers, ca să aibă televiziunile unde să-şi pună microfoanele. În rest… dacă era aşa o mare gafă, normal ar fi fost ca TurnulSfatului.ro, care e dat ca sursa foto, să fie prima publicaţie care scrie, nu?

Or, pe sursa amintită, această informaţie nu există…

Share