Caramitru, despre RTV: „Sălbatici care promovează vomitiv prostituate şi interlopi peşti analfabeţi”

Share

Andrei Caramitru revine public, cu o postare extrem de dură, referitoare la abordarea mediatică a canalului RTV.

Andrei Caramitru reacționează dur față de propaganda dusă de RTV și alte posturi TV de știri, împotriva educației sexuale în școli. El afirmă că acestea „promovează vomitiv prostituate și interlopi pești analfabeți ca modele ale societățîi”.

„Sălbaticii ăștia care refuză categoric un minim de educație sexuală pentru copii – sunt aceiași care promovează vomitiv prostituate și interlopi pești analfabeți ca modele ale societățîi la televiziunile lor”, a scris Caramitru, pe Facebook.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că este de acord cu educația sexuală în școli, menționând că toți elevii ar trebui să fie înscriși din start, la orele de educație sexuală. În cazul în care părinții nu sunt de acord, copiii ar putea fi retrași de la aceste ore, a mai spus Cîmpeanu.

”Nu am nici o emoție cu această denumire, chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinți care sunt mai puțîn pregătiți, poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educație sexuală.

Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită, care să îi ajute și pe cei care nu întră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă așa, eu, personal, nu am nici un fel de problemă.

Eu cred că bine ar fi să fie înscriși din start pentru această disciplină, urmând ca, în cazul în care părințîi au rezerve, să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

„Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educație sexuală, inclusă în cea de educație sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici, până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a adăugat ministrul.

„În momentul în care primim atâtea semnale, cu privire la nivelul scăzut de informații pe care le dețîn copiii – vorbim de mame la vârsta de 12, 13, 14 ani, de noi născuți care sunt abandonaţi și introduși în plasament, unde aceștia cresc și din nou generează alte probleme, tot din lipsă de informație (…)

Diversitatea surselor de informații la care au acces elevii este enormă, motiv pentru care ei chiar au nevoie de o îndrumare de specialitate, de îndrumarea profesorului care trebuie să aibă competența să-i îndrume.

Părinții nu au destule competențe în acest sens. Eu, cu copilul meu, am mai avut discuții, dar niciodată în detaliu, pentru că eu nu am fost format pentru așa ceva, am avut discuții atât cât s-a putut, dar nu sunt format să știu cum să explic lucruri de specialitate”, a mai explicat Cîmpeanu.

PSD se opune acestei discipline, cu toate că socialiștii europeni cer să fie introduse și informații despre LGBTI.

„Și în Europa, educația sexuală este atacată. Cel mai recent exemplu este legea din Ungaria, prin care este pedepsită prezentarea de informații despre LGBTI, în manualele școlare.

Dezinformarea deliberată în aceste cazuri contribuie la abuzuri și la violente sexuale. Este timpul ca UE să apare dreptul la educație sexuală”, se arată într-o postare a socialiștilor europeni.

Share