home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI MediaSind demască abuzurile care se petrec în TVR

MediaSind demască abuzurile care se petrec în TVR

Share

FRJ MediaSind demască abuzurile ce se petrec în TVR: trai neneacă pe banii publici, deturnări de fonduri, bunul plac al unei găşti.

Având în vedere situaţia gravă în care se află Societatea Română de Televiziune – SRTV, din cauza managementului din ultimii ani, submediocru şi, în multe cazuri, chiar fraudulos,

Având în vedere declaraţiile iresponsabile ale directorului general interimar, Irina Radu, referitoare la viitorul instituţiei, având în vedere politica de dezbinare a salariaţilor, promovată de acelaşi director general interimar în urma obţinerii în justiţie, de către salariaţi, ale unor drepturi băneşti legitime,

Având în vedere rispirea bugetului instituţiei pe cheltuieli nejustificate,Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind va demascailegalităţile din TVR,

Pentru a putea să ofere publicului informaţii exacte despre modul în care au fost cheltuiţi banii plătiţi prin taxa radio tv, SRJ MediaSind a solicitat în data de 17.02.2016, conducerii SRTV să răspundă, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, la următoarele întrebări:

1. Ce sume a cheltuit administraţia SRTV pentru achizionarea a 140 de autoturisme, în urma contractului încheiat cu BCR leasing?

2. Cum au fost repartizate aceste autoturisme, având în vedere faptul că societatea are aproximativ 60 de conducători auto angajaţi?

3. Care au fost funcţiile de conducere ce au beneficiat de aceste autoturisme şi care au fost criteriile după care au fost repartizate?

4. Cum au fost decontate cheltuielile privind carburanţii necesari pentru funcţionarea autovehiculelor primite în adminsitrare de unii salariaţi?

5. Ce sume a cheltuit SRTv în perioada 2012 – până în prezent pe contracte de asistenţă juridică?

6. Care sunt casele de avocatură cu care SRTv a încheiat contracte de asistenţă juridică, în perioada 2012 – până în prezent?

7. Care au fost sumele cheltuite de SRTv cu fiecare casă de avocatură, în parte, în perioada 2012 – până în prezent?

8. Care au fost cheltuielile totale ale SRTv în perioada 2012 – până în prezent cu salarizarea personalului propriu de specialitate juridică?

9. Care au fost cheltuielile SRTv cu tertii, persoane fizice sau juridice, pentru domeniul de specialitate juridic în perioada 2012 – până în prezent, altele decât case de avocatură?

10. Tranzacţia încheiată de conducerea SRTV cu dl. Marian Traian Drumcea privind reangajarea acestuia, fără concurs, la Serviciul Juridic şi apoi numirea acestuia în funcţia de director al Departamentului juridic al SRTV.

11. Sentinţa judecătorească şi Încheierea Tribunalului Bucureşti, secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Dosar 25660/3/2013 de respingere a cererii SRTV şi Marian Traian Drumcea de a se lua act de această tranzacţie.

12. Expunerea de motive, Nota de fundamentare inclusiv anexe, Avizele Consiliului Director, Hotărârile Consiliului de Administraţie şi Ordinul PDG privind reangajarea, transformarea Serviciului juridic în departament şi numirea dlui. Marian Traian Drumcea în funcţia de director al Departamentului juridic.

Răspunsurile pe care le aşteptăm din partea administraţiei SRTV sunt extrem de importante pentru întreaga societate românească, pentru că ele pot confirma sau infirma suspiciunile şi sesizările salariaţilor privind comiterea unor abuzuri şi infracţiuni în această importantă instituţie publică.

Totodată, SRJ MediaSind cere sprijinul instituţiilor abilitate de lege să facă lumină în TVR, prin cercetareaeventualelor fapte de corupţie sesizate de-a lungul timpului şi faţă de care au manifestat până acum o prea mare timiditate.

De asemenea, SRJ MediaSind, în numele membrilor săi afiliaţi din Televiziunea Naţională, reiterează apelul adresat Parlamentului în data de 17 februarie 2016 (amănunte aici) privind demiterea actualului director general interimar, Irina Radu, şi promovarea în regim de urgenţă a unei noi legi de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV care să creeze premisele depolitizării instituţiilor publice de radio şi televiziune.

Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti Bucureşti, 18 februarie 2016
Biroul Executiv

Citeşte şi
MediaSind cere membrilor CA TVR să-și respecte votul legat de Doina Gradea

MediaSind cere membrilor CA să-și respecte votul legat de convocarea ședinței de analiză a managementului Read more

Conducerea TVR, achiziții de peste un million de lei, prin încredințare directă

Conducerea TVR a făcut achiziții de peste un million de lei, prin încredințare directă, de Read more

Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Firma editor Realitatea Plus are datorii de milioane

Geopol International SRL, firma care deține licența Realitatea Plus, are peste patru milioane de lei Read more

Realitatea a suspendat difuzarea discuției cu infractorul Dragnea

Realitatea a luat ţeapă cu aşa-zisul interviu din cabina celulei penitenciarului infractorului Dragnea, în vestibulul Read more

România TV, un canal de fake news despre Covid-19

Râşniţa de minciuni România TV rostogoleşte dezinformări legate de coronavirus, pe care apoi le regăseşti Read more

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, Read more

Marea testare a bucureștenilor are loc într-o gheretă, într-o parcare dezafectată VIDEO

Un jurnalist a realizat un reportaj despre condiţiile în care are loc marea testare a Read more

Mihai Gâdea a intrat în dizgraţia lui Dan Voiculescu. La încălzire, Adrian Ursu

Mihai Gâdea, realizatorul "Sintezei sileizilei" de la Antena 3, a făcut în ultimele săptămâni o Read more

MediaSind a sesizat Consiliul Europei pentru abuzurile Doinei Gradea

Federația Internațională a Jurnaliștilor și Federația Europeană a Jurnaliștilor au sesizat la Consiliul Europei abuzurile Read more

Share