home SPORT Măcelăresc discursul piţurcian

Măcelăresc discursul piţurcian

Share

Noaptea trecuta am avut inspiratia sa public pamfletul Ce a trebuit sa fac ca sa ma dea astia afara (de la Nationala), by Victor Piturca, scris in urma cu aproape trei ani, despre cum va gandi in anul 2023 selectionerul Romaniei Victor Piturca trecutul său viitoricesc deja previzibil dezastruos.

Mediafax

Ciudatenia LA CARE NU MA ASTEPTAM este ca ieri pitzurcozaurul cocotzat din nou in capul spart al fotbalului romanesc a vorbit ca in distopia mea polemica, asa cum se poate constata lecturand transcriptul EvZ.

Nu ne vom opri la a constata acest fapt. Cu rosu vom face comentarii pe transcriptul facut de colegii de la Evenimentul zilei.

~Mircea Sandu~

– îmi pare rău că Gică Hagi nu a avut curajul să accepte oferta noastră (pai, shmekere, daca i-ai montat oferta in asa fel incat sa te refuze, ca sa nu-l tragi in caramida…); mă bucur că am dat peste un antrenor mai curajos (atentie: Mircea Sandu tocmai a afirmat ca Victor Piturca este mai curajos decat Gheorghe Hagi), care are ca obiectiv formarea unei echipe competitive (lasa. am mai auzit textul asta de doi lei), iar din 2016 să obțină calificare după calificare (pana prin 35 drugombrie 2023, asa…)
– vă vom spune și cifrele, că doar suntem plătitori de taxe, de impozite (o, da, sigur ca da, cum sa nu, amintiti-va anchetele facute de presa sportiva, inainte sa fie cumparata de moguli, ca sa nu mai scrie despre Mafia din fotbal), ca să nu mai apară fel de fel de interpretări
– am încredere totală în Victor Pițurcă (si noi. sa ne-o aratam pe site pe toata, ori numai cativa metri dintransa?)

~Piturca~

– da, domnilor, revin! Revin pentru a treia oară! (o sa trantesti de tot fotbalul romanesc, cu toata mafia care te propulseaza)
– știu că unii dintre d-stră mă vor, alții nu mă vor, dar trebuie să înțelegem că trebuie să ne înțelegem ca să facem o treabă bună, să mulțumim suporterii (o sa ajungem pe locul 105 in lume, si tot asa discurs o sa comiti)
– am părăsit naționala după acel turneu final, din Austria și Elveția (a, da? uitasem)
– mă bucur că proiectul meu e aici, la echipa națională, la FRF. E proiectul pe care l-am avut întotdeauna, pe unde am fost (tot proiectul asta a fost si la Tiki-Taka Steaua, si la Universitatea Craiova, pe care, impreuna cu amicul dumitale, cu care acum esti la cutite, ai dat-o cu roatele-n sus)
– dacă nu vom avea rezultate, însă, cred că vor apărea probleme (da, pentru ca in loc sa pleci te vei agata de post – ori de tavanul stadionului – pentru bani ca purcelul de teoică)
– sper ca, împreună cu stafful meu, să clădim o nouă echipă națională; din jucători care au mai fost la lot, dar și din jucători care nu au mai fost (adica: Dorel Stoica, Razvan Cocis, Codrea, Nicolae Dica, cu care te-ai pupat la Federatie, Pompiliu Stoica, cu care te-ai salutat in acelasi loc)
– contractul îl vom semna săptămâna viitoare, după ce și CEx va vedea planul nostru (mama, cata corectitudine, ma podideste plansul)
– să nu se înțeleagă că nu vreau să ne calificăm la CE de anul viitor (no, deloc). Eu cred în șansele echipei noastre (si noi credem). Sper ca și în aceste 4 jocuri să obținem un punctaj foarte bun care să ne asigure locul la baraj sau chiar de pe primul loc (am mai auzit textele astea)
– stafful meu: Eugen Neagoe, Gabriel Boldici, Florin Marin, Martin Tudor cu portarii, Marius Dima – preparator fizic; Ovidiu Costeșin – director sportiv. Vor rămâne și Dan Apolzan, dar și medicul Pompiliu Popescu va continua și el cu stafful său medical
– 35.000 de euro pe lună va fi salariul meu; “Nu e mult!”, a sărit Mircea Sandu! (deloc, asa antrenor ar trebui platit ca Mourinho)
– vor fi și prime: dacă voi reuși să calific echipa la Euro 2012 – 800.000 de euro, campania următoare 600.000 de euro, la a treia 350.000 de euro (cele mai importante prime se castiga la: poker, ruleta, zaruri, barbut)

~Mircea Sandu~

În privința lui Fane Iovan, el mai are câteva luni de contract, iar săptămâna viitoare voi avea o discuție cu el.
Am fost nemulțumit de meciul cu Olanda (n.r.-de la Euro 2008-ultimul pentru Pițurcă în al doilea mandat). Am criticat atunci jocul echipei naționale. Am jucat slab. Pițurcă e un antrenor cu vocație de selecționer. E un antrenor cu experiență. (pai ori e antrenor cu vocatie si cu experienta, ori cu Olanda era sub influenta ruletei)

~Victor Piturca~

știți foarte bine începutul meu ca selecționer (din pacate, da: ai calificat Tineretul la un turneu final, la care ne-am facut de cacao, pentru ca nu am jucat nimic); am reușit însă să schimb generațiile (ai reusit sa zapacesti vreo trei generatii de fotbalisti foarte talentati, apoi ai spus public: nu avem jucatori de valoare); acum apare o alta, vom vedea ce va fi (o faci praf si pulbere si pe asta); sunt jucători buni în acest moment, care pot deveni mai buni (dar nu cu matale); nu mai buni ca cei care au fost (normal, aceia au avut antrenori mari si fotbalul in care s-au format si au jucat nu era condus de manelisti, posibili quasiinfractori si hidrocefali); din punct de vedere al experienței, diferența e mare
– trebuie să evaluez foarte rapid potențialul jucătorilor care vin (ca sa-i nenorocesti mai bine)
– mai sunt șanse de calificare (stiu asta); trebuie să luptăm și pentru calificare, dar și pentru reconstrucția echipei (si dă-i, si luptă!)

~Mircea Sandu~

trebuie să avem răbdare (iar?); fac apel la d-stră, la suporteri (din nou?); munca de selecționer nu e ca și la club (am vazut asta la Razvan, e greu sa stai luni de zile degeaba, apare stresul de nemunca); chiar vorbeam cu Piți ca etapa a 3-a de campionat să nu se mai joace la data stabilită, pentru ca jucătorii din țară să aibă mai mult timp de pregătire pentru meciul cu Argentina (eu zic sa se pregateasca de pe acum: curu-n poarta, ne aparam pe trei lini, poate vine vreo furtuna, ceva si le-o dam din ofsaid in minutul 89+3)
– poate pe parcursul turului și returului să facem niște acțiuni
– vinovaţi pentru ratarea oricărei calificări sunt antrenorii, jucătorii şi suporterii (hai, nu zau? suporterii? sa te strig eu ciush-ciush pentru fonfleul asta?)

~Victor Piturca~

am vorbit cu Traian (n.r.-Mircea Sandu) (sigur nu ai citit ce-am publicat? ca e ca acolo…) să am mai mult timp la dispoziție jucătorii, să-i cunosc (socializati, fa un barbut cu ei); am găsit 4 zile înaintea meciului cu Argentina; nu e mult
– și Rădoi și Chivu sunt valoroși; naționala avea nevoie de ei; au luat niște decizii; obligația mea e să vorbesc cu ei; am înțeles că Rădoi mă va refuza politicos, dar ma să vorbesc cu ei; timpul e scurt însă; vreau să li să facă dor de echipa națională; să vină la echipă jucătorii cu sufletul deschis, nu din obligație
– ei nu s-au retras în mandatul meu, voi vorbi cu ei

~Mircea Sandu~

nu cred că aducerea lui R. Lucescu a fost o pierdere de timp (nu. a fost o copiere de cerneală de indigo); am încercat cu el; am greșit, dar asta e; nu a ieșit; trebuie să acordăm aceste termen pentru reformarea echipei naționale (cate termene mai vrei? ce termen este pana cand vei intelege si te vei duce la pensie? cu toata gashka ta de posibili mafiotzi); de aceea Pițurcă a acceptat oferta FRF (defapt, ne-ai ametit cu Loti Boloni, Oli, Hagi, dar voiai sa-l aduci iar pe Piturca, hai, spune drept)
– nu am negociat cu Olăroiu, am avut o discuție; omul mi-a zis că atât timp cât echipa națională are un antrenor, nu are rost să vorbim; n-am negociat decât cu Hagi și cu Iordănescu- că am avut discuții și cu Dan Petrescu; mi-a zis că are un proiect în Rusia; i-am zis: La revedere! (n-ai negociat cu nimeni, ai manipulat lumea pentru revenirea loser-ului astuia de Piturca)

~Victor Piturca~

acum o jumătate de an dacă mă întrebați, atunci spuneam că nu e momentul să revin la echipa națională; (de ce?)
– am negociat prea repede? vi s-a părut! (trebuia sa negociezi o secunda)
– n-am condiție mai bună decât Zicu; Zicu e un jucător valoros. Sigur, s-au întâmplat multe la echipa națională în ultima vreme, chiar înaintea acestui turneu; s-au întâmplat lucruri grave; să nu joci două meciuri la echipa națională, e greu de înțeles; sper să nu se mai întâmple; sunt un prieten al jucătorilor atâta timp cât ei sunt profesioniști.
– Mutu a avut ceva probleme înainte de Euro 2012, i-am dat drumul; cred că dacă se pregătea cu echipa, nu rata penaltyul cu Italia, iar noi mergeam mai departe
– nu voi accepta ca jucătorii să fie liberi după un succes, așa cum a fost după Bosnia; așa că nu e numai vina lui Tamaș…

~Mircea Sandu~

am avut o discuție dublă; una cu Iordănescu, ce urma să schimbe tehnicul din FRF, iar Hagi să preia echipa națională; cei doi să facă o echipă, o strategie; Gică nu are performanțe bune ca antrenor; i-am și zis, ai fost un mare jucător, ai fost recompensat pentru asta, dar stop cu jucătorul Hagi, acum e nevoie de antrenorul Hagi (daca nu are performante… de ce ai mai discutat cu el sa preia Nationala? din acelasi motiv pentru care l-ai adus acum din nou pe Piturca? pentru ca nu e un bun antrenor si credeai ca il poti pilota cum vrei dumneata?)
-am fost furios pe Răzvan Lucescu, dar mi-a trecut; mai ales că mi-a zis că el renunțase cu o lună jumătate înainte; să aibă succes, și el și Rapidul (astept cu drag razbunarile Federatiei si anul acesta pe Rapid si continuarea avantajarii Stelei)

~Victor Piturca~

n-am făcut diferențe între jucătorii din străinătate și cei din țară; nu știți voi, dar vorbeam cu ei; n-avea rost să mă duc să cheltui bani să-i văd jucând; mult mai importanți sunt jucătorii din țară (de-aia nu l-ai selectionat pe Tiberiu Ghioane cand rupea prin Champions League)
– mi-am dorit tot timpul să am jucători care să joace așa cum jucam eu la Steaua; ăsta a fost visul meu, ca echipele pe care le-am antrenat să joace precum Steaua din anii 80; echipa de tineret pe care am condus-o în anii 90, era o echipă care juca; m-a criticat lumea că n-am luat niciun punct, dar am făcut meciuri extraordinare (asta cu mai bine o bara frumoasa decat un gol urat era a unui rapidist, lasa fonfleurile)
– eu stilul de joc mi-l fac în funcție de jucătorii avuți la dispoziție și de adversar (a, adica pana la urma daca esti incapabil dai vina pe valoarea scazuta a jucatorilor)
– șansele de calificare sunt mici; nu s-a mai întâmplat o calificare cu atâtea puncte acumulate până acum; trebuie să credem în ea.

~Mircea Sandu~

Pițurcă a demonstrat că e selecționer (nu); a demonstrat-o (nu, nu a demonstrat-o, e un antrenor slab, depasit de evenimente); a calificat echipa națională de tineret (apoi, la turneul final, repet: echipa a fost ciuka batailor), a calificat echipa mare, dar l-am dat afară (nene, l-ai dat afara pentru ca si-a ridicat in cap cei mai buni jucatori din echipa), a mai calificat-o o dată, iar l-am dat afară (nu, a calificat echipa, a fost la turneul final, s-a facut de ras, NE-AM facut de panarama, a inceput noua campanie de calificare, echipa a mers prost, a ratat toate sansele de calificare, practice, teoretice, matematice si calculabile cu Teorema reziduurilor, APOI l-ai dat afara)
– Hagi nu are experiența lui Pițurcă (nici Justin Timberlake nu are experienta lui Gabriel Dorobantu); l-am întrebat pe Iordănescu pe cine vede selecționer dintre Boloni și Pițurcă, iar el mi-a răspuns că Hagi (misto raspuns, te-a lovit in frunte); așa i-am chemat pe amândoi la discuții; le-am zis: veniți voi și luați echipa națională; veniseră cu planuri, erau deja la echipa națională;
– nu știu ce s-a întâmplat cu Hagi; eu nu vă ascund nimic (ba ne ascunzi); vreau echipa din octombrie, mi-a zis el; mă și gândeam la un interimar, iar Iordănescu a acceptat și asta pentru Hagi, dar el… (n-a pus botul la vrajeala, voiai sa-l pui tot pe Piturca si in toamna)

~Victor Piturca~

am decis cu președintele să fim transparenți (eu deja vad si prin matale, si prin Mircea Sandu); eu cred că Hagi, după ce a vorbit cu președintele, și-a făcut niște calcule; de când m-a anunțat președintele, eu nu dorm, de trei zile! (bun. acum te poti culca. somn usor)
-mie mi se par în regulă clauzele contractuale; există această perioadă de grație, dar eu tot mă gândesc la calificare, repet (si eu ma gandesc tot la asanarea fotbalului romanesc de năpârci, repet)

~Mircea Sandu~

eu zic că în scurt timp se va vedea schimbarea; mi-a și zis că vrea să fie mai deschis cu presa (facem un poker?)

~Victor Piturca~

voi fi deschis cu presa (sau un barbut…); știu că și voi aveți prieteni și că miza e mare și sunt unii care nu mă vor aici

~Mircea Sandu~

se vede după cum se scrie (scriu dupa ce se vede pe terenul de fotbal, ori pe terenul de fotbal au inceput sa creasca musuroaie de la cartitele puturoase năşite de voi, pleca-v-aţi sa nu vă mai văd…)

Share