Ciolacu vrea preşedinte al României uneltind să ajungă-n turul doi cu George Simion

Share

Marcel Ciolacu s-a gândit, s-a gândit şi a ajuns la concluzia că singura soluţie ca să fie preşedintele României e repetarea a ce s-a petrecut în anul 2000.

Surse din PSD au dezvăluit pentru Europa Liberă că Marcel Ciolacu intenționează să repete scenariul din anul 2000, la alegerile prezidențiale din anul 2024.

Ciolacu are în vedere să candideze pentru Cotroceni, dacă extremistul George Simion are șanse sigure să ajungă în turul doi.

„Nu se poate vorbi acum de candidatura lui Marcel Ciolacu la prezidențiale, evită și el subiectul în partid, să spună tranșant ce vrea.

Există însă un dacă sau un dar. Dacă în 2024, pentru prezidențiale, sondajele îți arată că în turul doi vor întra candidatul PSD și George Simion (AUR), e posibil scenariul din 2000?

Este. Dacă vedem că alternativa la candidatul PSD e George Simion, strategia lui Ciolacu este să candideze”, a declarat un membru al conducerii PSD, pentru Europa Liberă.

O finală prezidențială Marcel Ciolacu – George Simion în 2024 ar repeta anul electoral 2000, când Ion Iliescu (PSD) l-a înfruntat în turul al doilea pe Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Partidele care au propus candidați anti-PSD și-au canibalizat voturile, iar Mugur Isărescu, actualul guvernator BNR, și Theodor Stolojan (PNL) au ratat accederea în turul al doilea, subliniază autorul articolului, Cristian Andrei.

Ion Iliescu a câștigat fără probleme în față candidatului extremist Corneliu Vadim Tudor.

Surse din PSD menționează că relațiile dintre Paul Stănescu, secretarul general al partidului, și Marcel Ciolacu, liderul PSD, au devenit tot mai reci, întrucât Stănescu o susține pe Gabriela Firea pentru prezidențiale, dar Marcel Ciolacu i-a trasat deja o altă direcție colegei de partid.

Liderul PSD i-a cerut public Gabrielei Firea să aleagă între a candida la prezidențiale sau la Primăria Capitalei.

Share