Jurnalist chinez de investigatie ucis

Share

Li Xiang, reporter al televiziunii Luoyang, din provincia Henan, în estul Chinei, a fost găsit mort în zorii zilei de ieri, în fața locuinței sale, fiind înjunghiat cu mai multe lovituri de cuțit.

ChinaMediaProject – Suspects arrested in killing of Henan journalist
“Journalist Li Xiang is pictured at work in this still from a television report on his killing.”

Li își cucerise o faimă de justițiar prin anchetele sale, dezvăluind legăturile dintre mafia locală și înalții demnitari ai provinciei.

De câteva săptămâni, el investiga un caz scandalos, în care se implicase de asemenea și poliția: vânzarea de ulei fabricat din reziduuri provenite de la măruntaie de pasăre.

Iar în vreme ce oamenii legii se opriseră cu ancheta la “peștii mărunți”, Li dorea să afle cine se ascunde în spatele acestora, intuind că este vorba de “rechini” cu influență.

Cum ucigașii i-au furat jurnalistului și laptopul pe care îl avea cu el în noaptea când se îndrepta spre casă, poliția a ajuns deja la concluzia că scopul crimei a fost jaful.

La o concluzie similară s-a ajuns însă, notează presa occidentală, și în cazul jurnalistului Sun Hongjie, reporter al ziarului Beijing Chengbao, ucis în bătaie la finele anului trecut, după o serie de articole în care denunța decizia oficialităților de a demola mai multe case muncitorești, pentru a face loc unui cvartal de vile pentru demnitarii Partidului Comunist.

sursa: Reporter Virtual

Share