România vrea să taxeze băncile

Share

Ministerul Finantelor are in vedere un sistem de taxare a băncilor, care să garanteze o partajare corectă a greutăţilor induse de criza financiară.

dcnews

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina avertizează că este necesară menţinerea unui echilibru între veniturile ce s-ar putea obţine suplimentar si impactul asupra sistemului bancar.

“Resursele directe ale Comisiei Europene ar putea sa creasca, prin taxarea bancilor, prin introducerea acelor taxe care sunt mult discutate pentru banci, lucru pe care si noi il studiem si avem nevoie de elemente suplimentare pentru a face impactul asupra Romaniei, asupra sistemului bancar din România”, a spus secretarul de stat de la Ministerul de Finanţe Gheorghe Gherghina. in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina avertizează că este necesară menţinerea unui echilibru între veniturile ce s-ar putea obţine suplimentar si impactul asupra sistemului bancar.

“Resursele directe ale Comisiei Europene ar putea sa creasca, prin taxarea bancilor, prin introducerea acelor taxe care sunt mult discutate pentru banci, lucru pe care si noi il studiem si avem nevoie de elemente suplimentare pentru a face impactul asupra Romaniei, asupra sistemului bancar din România”

, a spus secretarul de stat de la Ministerul de Finanţe Gheorghe Gherghina… tot pe Money.ro

Share