Gheorghe Bunea-Stancu in conflict de interese

Share

Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza de conflict de interese pe Gheorghe Bunea Stancu (PSD), presedintele Consiliului Judetean Braila, dupa ce acesta a atribuit unei firme la care este actionar contracte pe bani publici in valoare de peste 600.000 euro.

ZiareLive

Inspectorii de integritate au descoperit ca Gheorghe Bunea a semnat 5 contracte, in valoare totala de 2.731.038 lei (fara TVA)  – aproximativ 638.212 euro, incheiate de catre Consiliul Judetean Braila cu SC Concivia SA (societate in cadrul careia SC Bursagrirom SA este actionar majoritar, iar Gheorghe Bunea detine calitatea de actionar majoritar in cadrul Bursagrirom SA), incalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

De asemenea, ANI are indicii referitoare la savarsirea de catre Gheorghe Bunea a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a semnarii contractelor cu SC Concivia SA.

Pe langa sesizarea organelor judiciare, ANI a initiat demersuri in vederea anularii contractelor incheiate de CJ Braila cu SC Concivia SA… tot pe Anchete Online

Share