home SPORT Jimmy Hoffa – Romania 2-1. Victor Piturca, pleaca, lasa-ne!

Jimmy Hoffa – Romania 2-1. Victor Piturca, pleaca, lasa-ne!

Share

Unul, Hoffer, de care n-am mai auzit si nici nu voi  mai auzi, ne-a terminat.In toata postarea asta ii voi spune numai Hoffa. Jimmy Hoffa. Ca sa se stie.

In debutul primei reprize, tricolorii dadeau impresia ca nu stiu foarte clar ce au de facut. Sa astepte atacul adversarului sau sa atace ei? Se comportau pe teren ca atare, aparandu-se destul de avansat si, in schimb, fara sa atace cu destui jucatori ca sa-si creeze superioritate.

Apoi, de prin minutul 5, Austria a inceput sa se retraga in aparare, asteptand atacurile Romaniei. Prodl a fost faultat clar de Cosmin Contra in minutul 10. Arbitrul ne-a scutit de un 11 metri, cred eu, clar ca lumina zilei.

Victor Piturca pentru noi este Jimmy Hoffa. Doi

Dupa ce a lovit mingea cu capul, jucatorul austriac a fost impins clar si grosolan cu urmarul de Contra. Oricum, absolut penibila prestatia tehnica a jucatorilor austrieci. Intr-o zi normala, cu un antrenor normal, ii bateam pe austrieci de-i ascultam cu urechea.

In timp ce ma lua somnul, pe la jumatatea primei reprize, constatam ca Romania isi lasa adversarul sa atace si contraataca. O politica complet gresita, a jocului la intamplare, tipica lui Piturca.

Bazat pe sansa si doar atat, care a caracterizat intregul portofoliu profesional al selectionerului. Si la Steaua, si la Nationala.

Prima bucurie de la Hoffa

A urmat greseala portarului austriac, urmata de golul lui Cristi Tanase, in minutul 24. Iar in acelasi minut Hoffer asta, Hoffa, a egalat. Dupa o mare greseala colectiva in aparare. Din nou: Piturca mai demonstreaza, in al doilea meci succesiv, ca nu stie sa si atace, sa se si apere la fel de bine.

Se deschide mortal si ia goluri. Ia sa ne aducem aminte ce am patit, cu Piturca antrenor, in meciul cu Bulgaria. Conduceam cu 2-0, ce Dumnezeu! Trebuia sa inchidem jocul… Si acum la fel, evident.

De prin minutul 30, ai nostri parca si-au dat drumul la joc, repet, in fata unei echipe mult inferioare tehnic. Au avut niste ocazii, dar nu au concretizat. Iar in minutul 44 Hoffer a inscris din nou, dupa o greseala magnifica a lui Radoi si Tamas. Suntem varza…

Asteptand o minune

La inceputul reprizei a doua, trebuia sa se intample o minune pentru ca Piturca sa invinga si Romania sa isi pastreze sansele (teoretice) de calificare la Mondial.

Cu Marius Niculae, dar si cu Maximilian Nicu pe banca, jucatori facuti pentru un astfel de adversar de travaliu fizic, deasemenea cu unele individualitati, precum Gigel Bucur (surprinzator de vivace, gasindu-si culoare printre picioarele austriecilor) si Cristian Tanase (unul dintre cei mai buni jucatori romani de pe teren), echipa parea infirma si cu un joc dezarticulat, lipsit de perspectiva.

Atacand aparandu-ne

O schimbare inexplicabila a lui Piturca: Radoi a iesit, Dorel Stoica a intrat. De ce? nu stim. Nu prestatia lui Mirel Radoi a fost problema in prima repriza.

Iar 4-3-3-ul sau 4-4-2-ul initial al Nationalei s-a transformat intr-un 4-3-2-1, haotic ca numaratoarea inversa a orelor cat mai e Piturca antrenor.

Cred ca am gasit solutia ca sa invingem Austria. Goian vine in careu. Banel centreaza fara greseala, iar Goian, cu Gigel Bucur pe umeri, alearga spre minge. Bucur loveste mingea cu capul, si GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Romania!

Austriecii si-au inlocuit varful de atac. Noi l-am introdus pe Dorel. Iar bietul Contra a devenit conducator de joc, ca pe vremea cand juca la Timisoara, pe fondul vidului valoric din echipa noastra.

O, da! Marius Niculae se pregateste sa intre pe teren cam de prin minutul 70! Iese Gigel Bucur. Trebuia sa fie de la inceput pe teren Marius.

Si de cand a intrat Marius Niculae a inceput presiunea la poarta austriaca. Greseala de antrenor. S-a inclinat gazonul spre stanga. Strasnic jucator acest Cristi Tanase. Poate fi viitorul Hagi, este adevarat.

Meciul s-a terminat cu un asediu al tricolorilor, in care mingea efectiv nu vrea sa intre in poarta adversa. Poate ca asa este scris. Inadmisibila atitudinea indolenta a lui Piturca: singurul jucator pe care trebuie sa-l trimita pe teren este Max Nicu in locul lui Banel Nicolita.

Dar nu din minutul 84, asa cum se intampla, ci de la inceputul meciului. E o miscare facuta special pentru a-ti bate joc. Mai tineti minte cand intra Claudiu Niculescu, prin meciuri amicale, in minutul 89? E, cam acelasi lucru este.

Share