Israelul spune că racheta ce a lovit spitalul din Gaza a fost lansată de Hamas

Share

Israelul afirmă că o grupare militantă islamică s-a aflat în spatele unei lansări eșuate de rachete, care a lovit astăzi un spital din Gaza.

Lovitura a provocat sute de morți și răniți, potrivit unei declarații a Forțelor de Apărare Israeliene (Tzahal).

Israelul spune că racheta ce a lovit spitalul din Gaza a fost lansată de Hamas

“O analiză a sistemelor operaționale ale IDF indică faptul că o ploaie de rachete a fost lansată de teroriștii din Gaza, trecând în imediata apropiere a Spitalului “Al Ahli”, din Gaza, în momentul în care acesta a fost lovit”, a declarat IDF.

“Informațiile din mai multe surse pe care le avem indică faptul că Jihadul Islamic este responsabil pentru lansarea eșuată de rachete, care a lovit spitalul din Gaza”, a spus sursa citată.

Citeşte şi: Gigi Becali aberează despre conflictul Israel – Hamas

Jihadul Islamic Palestinian este un grup militant islamist sunnit, care urmărește să înființeze un stat palestinian, cu scopul de a distruge Israelul, potrivit Biroului american al directorului de informații naționale (ODNI).

Este al doilea grup militant ca mărime din Fâșia Gaza și Cisiordania, potrivit ODNI.

Citeşte şi: Anonymus publică poze cu posibilii soldaţi ruşi criminali din Bucha

Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că între 200 și 300 de persoane au fost ucise, în ceea ce a numit ca fiind “un bombardament țintit” asupra Spitalului “Al-Ahli”, din centrul Fâşiei Gaza, conform NBC News.

Armata israeliană a negat că spitalul a fost una dintre ținte. Un oficial de rang înalt al Hamas a declarat pentru NBC News că gruparea este dispusă să elibereze toți ostaticii civili imediat – în decurs de o oră – dacă Israelul își oprește campania de bombardamente din Fâşia Gaza.

Share