Marcel Ciolacu: Premierul Israelului mi-a zis “brother Marcel”

Share

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, la revenirea în ţară, după vizita în Israel, dacă există vreun ostatic de origine sau cetăţenie română.

„Nu există, nu există o astfel de informație. În schimb, am avut întâlnire cu două familii, care aveau o soră și un copil care sunt de origine română, având bunicii din România.

Marcel Ciolacu: Premierul Israelului mi-a zis “brother Marcel”

Ambele familii aveau ostatici în acest moment și mi-au prezentat chiar filmuleţe trimise de către teroriști, cu ostaticii.

Este o emoție foarte mare și cred că era de datoria noastră să avem această solidaritate cu Israelul. Chiar domnul prim-ministru a spus că ne consideră niste frați.

Mie mi-a zis: ‘Brother Marcel’. Deci e clar că există o emoție foarte mare și o bucurie a faptului că suntem primul stat care am avut și o declarație în Parlamentul reunit de susținere a Israelului”, a afirmat Ciolacu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Ipocrizia lui Marcel Ciolacu. Ştie şi face intenţionat

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că, din datele la zi, mai sunt 350 de români în Fâșia Gaza și circa 250 au solicitat deja celulei de criză, activată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, să fie repatriați în România.

Acesta a făcut precizarea, marți seara, într-o intervenție telefonică la România Tv, la întoarcerea din vizita pe care a făcut-o în Israel, unde a purtat discuții cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Întrebat daca există o perspectivă rezonabilă de evacuare a acestora, dată fiind situația din Fâșia Gaza, acesta a răspuns că „este o echipă internațională care lucrează la acest lucru”. Îl întrebi pe Ciolacu aşa ceva şi mai şi aştepţi de la el un răspuns competent…

Citeşte şi: Benjamin Netanyahu – Viorica Dăncilă, probă de dialog stupid VIDEO

„Normal că este.. m-am implicat și eu și a fost unul dintre punctele de pe agenda de azi. Chiar i-am mulțumit domnului prim-ministru (Netanyahu n.red.).

Vă dați seama că are o presiune internă de răzbunare, în acest moment, ca și om politic, dar a dat dovadă, încă o dată, de experiență și maturitate, și se încearcă încă calea dialogului. Sunt și aproape 200 de ostatici, de toate naționalitățile.

Am avut și o discuție în privat cu domnia sa. Ne-a prezentat și niste imagini groaznice și greu de descris a ceea ce s-a întâmplat acum câteva zile”, a declarat Ciolacu, conform AK24.

Pe de altă parte, seful Guvernului a confirmat faptul că autoritățile de la București sunt în legătură și cu autoritățile egiptene, având în vedere că repatrierea cetățenilor români din Fâșia Gaza este preconizată a se produce la punctul de frontieră către Egipt.

Citeşte şi: Israel, Ţara Făgăduinţei lui Liviu Dragnea, şi nu numai

„Cred că dumneavoastră cunoașteți la fel de bine ca și mine răspunsul și faptul că normal că există comunicare cu Egiptul. Dar cunoașteți și întreg contextul. Sunt peste 2.000 de cetățeni cu dublă cetățenie, nu numai români în Fâșia Gaza, în acest moment, într-un fel, comasați spre frontieră, în sud, și este și o dorință de a intra convoaie umanitare în Fâșia Gaza.

Important este că armata israeliană, în acest moment, nu a intervenit terestru în Fâșia Gaza și nu a escaladat conflictul”, a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul român este primul șef de guvern care a vizitat Israelul de la izbucnirea actualului conflict între această țară și mișcarea islamistă palestiniană Hamas, în Fâșia Gaza.

Share