Iran. Execuţie iminentă a fotbalistului Amir Reza Nasr Azadani

Share

Fotbalistul de 26 de ani Amir Reza Nasr Azadani ar urma să fie executat în public, de autoritățile iraniene, în contextul protestelor de amploare împotriva guvernului.

Protestele din Iran au început după moartea tinerei Mahsa Amini (16 septembrie), în timp ce aceasta se afla în custodia poliției morale iraniene.

Mahsa fusese arestată pe motiv că renunțase la ținuta obligatorie pentru femei, în Iran.

Între 43 și 100 de protestatari, printre care și Amir, care s-au manifestat în ultimele luni împotriva regimului de la Teheran sunt într-un pericol iminent de a fi executați, notează CNN, informație citată și de Libertatea, scrie GSP.

Activiștii și apropiații acestora se tem că autoritățile din Iran s-ar grăbi să pună în aplicare sentințele la moarte profitând de faptul că atenția statelor din lumea civilizată e îndreptată spre sărbători.

În piața Shahid Alikhani, din orașul Isfahan, s-au strâns mai mulți susținători ai fotbalistului iranian Amir Nasr Azadani, care se roagă pentru soarta tânărului.

Amir Reza Nasr Azadani a fost arestat în noiembrie, fiind considerat suspect pentru uciderea colonelului de poliție Esmail Cheraga și a doi luptători Basij, grup paramilitar al forțelor naționale de securitate.

Fotbalistul de 26 de ani a fost condamnat la moarte, pentru „propagandă a războiului împotriva lui Dumnezeu”.

Nasr Azadani, fost internațional U16, a evoluat ultima oară la Iranjavan FC, grupare din Iran.

Share