IPS Teodosie spune că nu-l cheamă pe IPS Calinic la judecată, în Sfântul Sinod

Share

IPS Teodosie s-a sucit, probabil după ce a primit semnale că poziţia sa radicală, în prvinţa Botezului, nu este majoritară în Sfântul Sinod.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, „cum greșit s-a înțeles”, după ce acesta din urmă a vorbit despre „pericolul scufundării complete a copilului în apă, la botez”.

IPS Teodosie a anunțat că doar va discuta colegial cu IPS Calinic, la următoarea întâlnire.

„Precizăm că IPS Teodosie nu ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a IPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești.

Afirmația IPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă. Săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar IPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic, cu care va discuta în mod firesc, colegial”, a anunțat IPS Teodosie.

Discuțiile au apărut după ce IPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă, la botez, după tragedia de la Suceava.

Share