home CORUPTIE IPS Teodosie, plângere penală pentru slujba de Bobotează cu încălcarea regulilor pandemice

IPS Teodosie, plângere penală pentru slujba de Bobotează cu încălcarea regulilor pandemice

Share

Pentru IPS Teodosie vin vremuri cu noi conotaţii penale. Dar de data aceasta configuraţia astrelor în Justiţie va fi complet diferită.

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost înregistrată o plângere penală, pe numele Arhiepiscopului Tomisului, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, legată de slujba de Bobotează care a fost oficiată de IPS Teodosie.

Documentele vor fi predate de poliţişti, către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru continuarea cercetărilor. Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat în urma acestei plângeri penale, pe care o consideră neîntemeiată din mai multe motive.

Astfel, Arhiepiscopia a precizat că, potrivit legislaţiei, pelerinajele şi procesiunile religioase sunt permise, iar la eveniment au fost prezenţi poliţişti şi jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare, conform News.ro.

“ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau a purtării măştii din partea participanţilor la slujbă, aceste responsabilităţi fiind ale fiecărui participant în parte”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Mii de credincioşi au participat la slujba de Bobotează de la Constanţa. Ei au pornit de la Catedrala Arhiepiscopală către Portul Tomis, acolo unde a avut loc ceremonia, fiind însoţiţi de preoţi şi de Arhiepiscopul Tomisului care a parcurs acel drum într-o caleaşcă trasă de doi cai. În Portul Tomis mai multe echipe de jandarmi s-au aflat în mulţime şi au încercat să îi determine pe participanţii la evenimentul religios să păstreze distanţa fizică şi să poarte corect masca de protecţie.

Share