home ECONOMIE Iata povestea de succes din spatele whiskey-ului Jack Daniel’s!

Iata povestea de succes din spatele whiskey-ului Jack Daniel’s!

Share

In fiecare an, milioane de sticle din cel mai celebru whiskey american sunt vandute in intreaga lume. Este vedeta oricarei seri de poker si este nelipsit de la cele mai importante aniversari si evenimente.

Este un brand lansat la finalul secolului al XIX-lea si reprezinta o piatra de hotar in istoria bauturilor spirtoase. Odata cu nasterea lui Jasper Newton “Jack” Daniel in jurul anului 1850 (nu se cunoaste data exacta a venirii sale pe lume), o noua era a inceput – era Jack Daniel’s.

Creatorul unui brand mondial

Fiul cel mai mic dintr-o familie de 10 copii, Jack si-a pierdut mama la o varsta frageda, iar tatal sau s-a stins in timpul Razboiului Civil. Independent inca din copilarie, viitorul antreprenor a fost dat in custodia unui preot care, in timpul liber, detinea si o mica distilarie.

Aici a inceput Jack sa isi dezvolte pasiunea care a devenit, in scurt timp, cel mai cunoscut whiskey american. Mostenind afacerea preotului, tanarul businessman a dezvoltat mica distilarie si a licentiat produsul Jack Daniels in 1875.

Legenda unei morti stranii

Se spune ca Daniel s-a accidentat destul de grav la un deget de la picior. Acest incident s-a produs ca urmare a unei crize de nervi din cauza unui seif pe care antreprenorul nu a reusit sa il deschida. Legenda spune ca infectarea acestei rani a dus la moartea lui Jack in 1911.

Biografii inca disputa valoarea de adevar a povestii. In cladirea fabricii, care poate fi vizitata sub forma de tururi ghidate, in Tennessee, inca se afla seiful respectiv. Langa piatra sa de mormant se afla si doua scaune din fier masiv. Se crede ca scaunele se afla acolo special pentru amantele sale.

Jack Daniel's!

De ce pe eticheta Jack Daniel’s apare “Old No. 7”?

O varianta de raspuns pentru aceasta intrebare ar putea fi ca numarul 7 a fost alocat distileriei lui Jack in registrul guvernului. Altii considera ca este, de fapt, a 7-a varianta de reteta. O alta speculatie sugereaza ca “Old No. 7” vine de la numarul de iubite pe care “domnul” Daniel le avea concomitent. Insa, cel mai probabil, adevarul a fost luat in mormant odata cu moartea antreprenorului.

O promisiune pastrata pana in zilele noastre

Inca de la inceputul afacerii, Jack si-a propus urmatorul lucru: in fiecare zi, produsul sau sa indeplineasca cele mai exigente rigori. Pentru a deveni cu adevarat marele brand Tennessee Whiskey, bautura trebuie sa treaca printr-un indelung proces de maturare.

Timp de 10-12 zile, whiskey-ul trece printr-o instalatie complexa de cuve inguste. Ingredientele folosite sunt atent verificate, iar calitatea lor trebuie sa fie de prim rang. Astfel, Jack Daniel’s capata o aroma puternica, rafinata si inconfundabila. Reteta si procesul de productie au ramas aceleasi din 1866.

In cele din urma, munca, pasiunea si dorinta de perfectionare au transformat, in timp, o mica distilerie din Tennessee intr-una dintre cele mai bine vandute bauturi spirtoase din lume. Daca ai peste 18 ani si nu ai incercat pana in acest moment cel mai faimos whiskey din America, nu ezita sa te bucuri de savoarea inconfundabila a unui pahar de Jack Daniel’s! Comanda-l online de pe beicevrei.ro!

Share