IPS Teodosie este nemulţumit de regulile pandemice de la înmormântări

Share

Nimic nu-i convine lui IPS Teodosie. Acum, se declară nemulţumit de restricţiile pandemice legate de slujba de înmormântare.

Arhiepiscopul Tomisului a fost surprins fără mască, în timp ce oficia o slujbă de înmormântare, într-o biserică din județul Constanța.

Alături de arhiepiscop, se afla și un sobor de preoți, iar niciunul dintre aceștia nu purta masca sanitară. În interiorul lăcașului de cult, se aflau peste 50 de persoane, iar în exterior alte aproximativ o sută.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au anunțat că după ceremonie vor da amenzi. Arhiepiscopul Tomisului se află în mijlocul unui scandal legat de organziarea pelerinajului de Sfântul Andrei, în 30 noiembrie.

După ce instanța i-a respins o cerere în acest sens, IPS Teodosie face presiune către autoritățile statului pentru a fi organizat pelerinajul cu participarea credincioșilor din toată țara.

Înaltul ierarh i-a transmis miercuri seară o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care susţine că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 generează abuzuri împotriva clerului şi credincioşilor, deoarece aceştia sunt împiedicaţi să desfăşoare datinile bisericeşti.

Teodosie a atras atenţia că ar putea apărea o situaţie conflictuală în contextul împiedicării credincioşilor din toată ţara să ia parte la tradiţionalul pelerinaj de la mânăstirea şi peştera din satul constănţean Ion Corvin.

Premierul l-a îndemnat joi pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să susţină respectarea regulilor, deoarece acestea sunt impuse pentru a proteja sănătatea.

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a cerut Guvernului să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, “într-un mod excepțional, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus”.

Share