IPS Teodosie despre femeie: “Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri!”

Share

IPS Teodosie continuă să spună lucruri care pornesc din creştin-ortodoxie şi frizează fundamentalismul religios.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit, prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici, şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

Arhipiepiscopul Tomisului a fost întrebat la emisiunea “Dialog duhovnicesc”, de la Radio Dobrogea, ce este de făcut în cazul unor ortodocşi care au botezat într-o familie de catolici.

“Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a precizat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

În octombrie 2020, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este mare păcat să mergi la o biserică catolică şi că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sîrbească.

”Locuiesc de multi ani in Anglia si în zona în care sunt eu nu este biserică ortodoxă. Am mers la catolici si merg de mulţi ani. E păcat?”, a spus bărbatul, într-o intervenţie telefonică la emisiunea la care participa arhiepiscopul Tomisului, conform News.ro.

”Mare păcat”, a răspuns Teodosie. ”Duceţi-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe rusesti…sîrbească, depinde”, a adăugat înaltul ierarh.

Două luni mai târziu, el a lansat un nou atac la adresa catolicilor, criticând modul în care aceştia se împărtăşesc.

Share