Dorin Cocoş, nouă trimitere în judecată, pentru spălare de bani

Share

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar în care e acuzat de spălare de bani.

Este vorba despre adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere de produse educaţionale Microsoft.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis Agerpres, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de spălare a banilor.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada anilor 2009 – 2011, acesta ar fi pretins şi primit în tranşe, de la două persoane (martori în cauză), suma de 9.000.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor, precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori adjudecarea unui contract de închiriere de produse educaţionale Microsoft.

“În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”, se precizează în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Share