IPS Teodosie, despre declaraţiile BOR: Hristos e doctorul suprem!

Share

După ce a fost pus la punct de purtătorul de cuvânt al BOR, IPS Teodosie nu se lasă şi dă replica la replică.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a afirmat că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, este “un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor”, iar ”Hristos este doctorul suprem”.

Mai mult, acesta a dat exemplul Sfântului Vasile cel Mare, care ”a murit când a vrut Dumnezeu, nu când a vrut medicul”.

„Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții său.

Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar, vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele”.

Întrebat dacă e nevoie de implicarea preoților în a-i convinge pe oameni să se vaccineze, după ce Biserica a fost chemată să sprijine campania de vaccinare, Teodosie a făcut referire, explică HotNews, la Sfântul Vasile cel Mare și a spus că acesta ”nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu”.

”E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Avem mulți medici. Sunt și medici care sunt împotrivă. Noi ce să înțelegem? Spun că nu este ideal vaccinul. Noi nu ne amestecăm.

Nu vorbim despre aceste adevăruri, care nu sunt sigure (…) Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea.(…)

Avem din viața Sfântului Vasile cel Mare, un medic iscusit îi spunea că e moarte, nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu. S-a rugat la Dumneze și i-a împlinit planul pe care îl avea. Să nu amestecăm lucrurile”, a declarat IPS Teodosie, la Antena 3.

Share