Ionel Arsene, PSD, fugar condamnat, e căutat de românii din Italia

Share

Ionel Arsene, încă preşedinte CJ Neamţ, din partea PSD, fugar condamnat, fugit de Justiţia Română, este căutat de românii din Italia.

Ionel Arsene, PSD, fugar condamnat, e căutat în Italia

O româncă face apel la românii din Italia, pentru a-l căuta pe Ionel Arsene, baronul PSD, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție.

„Apel către un milion de români din Italia! Sunt informații că Ionel Arsene și cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis și «Ginel», sunt asociați într-o firmă care își are sediul în orașul italian Brescia, pe strada Via Italia, unde au sediul unei firme de construcții.

Sunt mulți români care lucrează în industria hotelieră, restaurante, construcții și care locuiesc în zona asta din Italia, puneți fotografia pe grupuri și raportați la poliție, dacă îl identificați”, a scris Dana Hering, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Ce scria Ionel Arsene, acum 7 luni, despre podul prăbuşit

Vineri, preşedintele CJ Neamț a fost condamnat definitiv, la 6 ani şi 8 luni de detenţie. Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul din Târgu Neamţ și a fost dat în urmărire internațională.

Poliţia Română a postat pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Most wanted“, fotografia şefului CJ şi un scurt istoric al faptelor comise, anunţând astfel că este dat în urmărire naţională.

Surse neoficiale susţin că acesta ar fi plecat din ţară de mai multe zile, ajungând în Italia.

Citeşte şi: Ionel Arsene l-a fixat pe un fost consilier al Vioricăi Dăncilă la Ministerul Digitalizării

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a postat pe pagina de Facebook o informație, potrivit căreia Ionel Arsene și cumătrul său au înregistrat o clădire din orașul Brescia, ca sediu al unei firmei de construcții, conform Ziare.com.

„Din informațiile primite, inclusiv în inbox-ul acestei pagini, de la români de bună credință, se pare că Ionel Arsene, și cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis și «Ginel» sunt asociați într-o firmă care își are sediul în orașul Italian Brescia, pe strada Via Italia.

Se pare că, din 2019, Ionel Arsene. împreună cu cumătrul său, Gheorghe Vlasie, au înregistrat o clădire din orașul Brescia, Italia, ca sediu al unei firmei de construcții.

Legislaţie diferită

De ce fug majoritatea condamnaților în Italia? Pentru simplu motiv că legislația din Italia este diferită de cea din România, iar cei care au o condamnare sub 4 ani nu execută pedeapsa cu închisoarea.

La dolce vita…cum se spune! Și, da, ca și în cazul Alinei Bica, Ionel Arsene are o pedeapsă mai mare de 4 ani, însă, în cazul în care va cere și va obține ispășirea pedepsei în Italia, se va reduce automat la 4 ani, urmând ca restul pedepsei să fie executat la domiciliu sau chiar în libertate, dacă instanța din Italia «constată că inculpatul nu reprezintă un pericol și nu există riscul de fugă…» Superb, nu?”, a transmis Ana Birchall.

Share