Ion Cristoiu s-a vaccinat. “Vaccinaţi-vă dacă nu vreți să fiți paria!”

Share

Maestrul Ion Cristoiu are alte motive. El are întotdeauna alte motive decât noi, prolimea, el este aparte, nu te joci cu maestrul.

Ion Cristoiu, unul dintre campionii promovării teoriilor conspirației în politică, anunță că s-a vaccinat. Însă a ținut să nu-și dezamăgească fanii conspiraționişti, susțînând că „un cetățean nevaccinat va fi atît în România, cît și în lume, un paria”.
Cristoiu afirmă că s-a vaccinat pentru a nu deveni un paria.
„Așadar, m-am vaccinat. În mai multe rînduri, inclusiv în postarea video de luni seară, am explicat de ce mă vaccinez. Nu pentru că aș avea încredere în vaccin, ci pentru că, din cîte-mi dau eu seama, un cetățean nevaccinat va fi, atît în România, cît și în lume, un paria.
(…) Spre deosebire de dictaturi, care încalcă de-a dreptul libertățile individuale, democrațiile le încalcă în chip subtil, continuînd să declare public, în chip ipocrit, că le respectă. Lockdown-ul din România și din Europa a însemnat o gravă încălcare a libertății individuale de a circula.
Cenzurarea site-urilor care puneau la îndoială Pericolul Coronavirus a contrazis libertatea de expresie. Închiderea bisericilor a fost un atentat la libertatea religioasă. În dictaturi, lockdown-ul ar fi fost impus, pur și simplu.
În democrații, el a fost impus sub protecția înflorită a fel de fel de farafastîcuri democratice. Starea de urgență n-a fost proclamată de Klaus Iohannis în chip dictatorial. Ea a fost supusă aprobării Parlamentului.
Da, dar pînă la urmă, drepturile omului au fost încălcate mai abitir decît în dictatură. Cu ajutorul Parlamentului. Lucrurile se vor petrece aproape identic și în cazul vaccinării”, susține Cristoiu, pe blogul lui.
„În comunism, vaccinarea era obligatorie. În democrație așa ceva e imposibil. Vaccinarea e benevolă. Prin urmare, în democrație, oamenii sînt liberi să nu se vaccineze. Nu li se va putea impune vaccinarea nici măcar prin introducerea discriminării, impunînd oficial pașaportul de vaccinare.
Da, dar așa cum se vede deja din campania plătită de Guvern, cei care refuză să se vaccineze sînt deja ținta unor acuzații grave. Venite nu de la autorități, ci de la cetățenii care vor să se vaccineze.
Oficial un cetățean va putea să nu se vaccineze. În practică, va fi imposibil.  (…) Firme mari și mici vor primi în sediu, la muncă, doar angajații care vor avea certificat de vaccinare sau, în lipsa acestuia, testul făcut cu o zi înainte.
Cui dracu ii da mîna să se testeze în fiecare zi? Autoritățile vor declara că n-au ce face, e vorba de inițiativa particulară. Patronii sau managerii vor argumenta că ei le-ar da drumul și celor nevaccinaţi, dar restul salariaților, vaccinați deja, se opun întrării în clădire.
La fel va fi la urcarea în avion, la intrarea într-un mall, la intrarea într-o policlinică. Nimeni nu condiționează intrarea cetățenilor de posesia unui certificat de vaccinare.
Da, dar ceilalți cetățeni, clienți, cer să nu fie admiși nevaccinatii. Nu de alta, dar sînt un pericol. Și cetățenii chiar vor cere ca la intrarea într-un mall să se arate certificatul de vaccinare.
Optimiștii îmi vor replica spunînd că și vaccinatii sînt cetățeni conștienți de necesitatea respectării stricte a libertății de a te vaccina, și, prin urmare, vaccinatii vor admite existența, alături de ei a nevaccinatilor.
Așa să fie? Păi să reamintim că Guvernul a înființat o linie directă pentru cetățenii care voiau să toarne pe cei ce nu purtau masca. Să reamintim că presa, în care lucrează cei mai luminați cetățeni, a denunțat fără să clipească pe cei ce nu purtau masca, reclamînd sancționarea acestora de către organele de ordine.
Sfatul meu e așadar următorul: Vaccinați-vă dacă nu vreți să fiți paria ai României și ai Lumii!”, a mai scris Cristoiu.
Share