Ion Cristoiu, canal YouTube suspendat, postare ceauşistă

Share

Ion Cristoiu, fost jurnalist de anvergură, azi decăzut, a avut parte de o surpriză neplăcută, din partea YouTube, divizie a concernului Google.

Acesta i-a suspendat pur și simplu contul, timp de o săptămână, după ce Cristoiu a lăudat politica externă a lui Nicolae Ceaușescu.

Ion Cristoiu, canal YouTube suspendat, postare ceauşistă

„Canalul de YouTube al lui Ion Cristoiu a avut și are o creștere constantă a numărului de abonați, datorită faptului că publicul dorește să afle informații utile și nepărtinitoare și, mai ales, analize lucide ale evenimentelor interne și internaționale.

Peste 61.000 de oameni au ales să urmărească acest canal. Vă mulțumim și vă promitem că nu vom ceda șantajului menit a ne transforma într-un canal de propagandă de război.

Am rezistat în cazul Războiului din Ucraina. Vom rezista și în cazul noului Război, mult mai periculos pentru pacea lumii decât cel din Ucraina: Războiul din Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Ion Cristoiu critică presa. “Dușmanul de clasă, Vladimir Putin e Spînul, Căpcăunul, Zmeul, Balaurul din basme”

Ca și în cazul Războiului din Ucraina, YouTube a decis cenzurarea informațiilor și analizelor care contravin propagandei de Război a uneia din părți.

Numai așa se explică decizia abuzivă de a elimina pastila intitulată „Lumii de azi îi lipsește un Nicolae Ceaușescu” și a ne suspenda orice apariție timp de o săptămână, pe motiv că următoarele afirmații ale lui Ion Cristoiu incita la ură:

Orice om normal își dă seama că a susține ipoteza unui fake news, pus la cale de premierul Beniamin Netanyahu (multe site-uri și televiziuni occidentale au pus la îndoială autenticitatea informațiilor livrate presei de politicianul din Israel), și a denunța presa de partid și de stat din România că vrea sânge palestinian, ca răzbunare pentru atacul terorist, nu înseamnă a incita la ură.

Citeşte şi: Ion Cristoiu crede că victoria talibanilor este ca Revoluţia de la 1989

Credem că tocmai încurajarea guvernului Netanyahu de a comite crime de război în numele răzbunării pe populația civilă din Gaza e o incitare la ură.

Ne e tot mai limpede că decizia YouTube tine de șantajarea noastră pentru a ne face să mințim sub semnul propagandei de Război a uneia din părți.

Cum noi nu vom ceda, suntem siguri că YouTube ne vă interzice să postăm canalul CristoiuTv.”

Am lăsat textul scris de Ion Cristoiu aşa cum este el, nu i-am făcut corectură. Lui Cristoiu îi lipsesc vremurile când corectorii şi vreo zece jurnalişti, pe rând, făcând cap limpede, îi raparau textele pline de greşeli de ortografie, populate cu inexactităţi.

Ipocrizia obiectivităţii

Pe fond, este vechea teorie a jurnaliştilor aserviţi, că trebuie să fii obiectiv, care a răsărit în a doua parte a anilor 90.

Dar, dacă eşti obiectiv ca un orbete şi dai minciunii ventilate prin propagandă şansa să se manifeste la paritate cu adevărul, ea se va întrupa, pentru că unii o vor crede şi vor trăi într-un adevăr fals.

Or, jurnalistul este întotdeauna în căutarea adevărului, iar dacă pentru asta trebuie să fie subiectiv, so be it, asta e. Nu dai o şansă minciunii, în numele echidistanţei între adevăr şi minciună.

Share