Interlop: „Să moară familia mea, că veneam si eu. Sunt arestat la domiciliu!”

Share

Tenta puternic civică şi anticorupţie, de interlop, a protestelor care pun în pericol nopţile unor oraşe nu mai poate fi ocultată.

Numeroși interlopi au fost văzuți în ultimele zile, la protestele de stradă împotriva măsurilor luate de autorități, pentru a limita extinderea pandemiei.

„Smr (adică “să moară” – n.r.) familie mea, dacă. nu sunt arestat la domiciliu că veneam și eu”, a comentat un interlop la o transmisie live de la un astfel de protest.

Protestele din Alba-Iulia sunt organizate fățiș de un interlop, Raul Rus, poreclit Pricu, care a fost condamnat în trecut pentru proxenetism.

„Nu uitați, deseară la ora 8.00, la pasaj în Cetate, toți cei care aveți ceva de spus luați o fluierice, o vuvuzela și veniți să protestăm contra măștii, contra abuzurilor care le face acest stat militienesc”, a transmis Pricu, pe Facebook.

Raul Rus, zis Pricu, este un cunoscut interlop din județul Alba, condamnat pentru proxenetism și trafic de persoane. Luni, tot el a organizat protestul din oraș.

„La protest, băieții. Haideți la protest. (…). Vă aștept la protest”, a fost îndemnul transmis pe Facebook, într-o transmisie live, de Raul Rus, eliberat condiționat din închisoare în urmă cu un an. Acesta le solicită să iasă în stradă celor care nu mai vor “să stea ca ghioceii”.

Ulterior mesajului acestuia, s-au adunat pentru a protesta, în apropierea pasajului Cetate, în jur de 15-20 de persoane. Un echipaj de Poliție a sosit în zonă, însă fără a interveni.

Până la finalul protestului, care s-a desfășurat, potrivit reprezentanților Jandarmeriei, până la ora 2,00, numărul acestora a crescut până la aproximativ 70. Ei au plecat într-un marș prin oraș, unii pe jos, iar alții cu mășinile, claxonând.

Potrivit comentariilor făcute pe rețelele de socializare, au fost atât persoane care s-au arătat de acord cu demersul lor, dar și mulți care au fost nemulțumiți de zgomotul făcut de claxoane.

În clipurile video postate pe rețelele de socializare, protestatarii au afirmat că vor ieși în stradă și în seara următoare.

Raul Rus a fost implicat în așa-numitul „sex gate”, un scandal izbucnit la Alba Iulia, în anul 2003, când o minoră a susținut că ar fi fost obligată de acesta să întrețînă raporturi intime cu politicieni, oameni de afaceri, magistrați și polițiști din localitate.

După câțiva ani, bărbatul a plecat din țară, cu puțîn timp înainte de destructurarea unui grup infracțional. După 7 ani în care nu a fost prins, el s-a întors singur în țară, după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni închisoare.

El a postat pe o rețea de socializare că este sătul să tot fugă și să nu fie prins și, în consecință, a anunțat că se întoarce în țară.

„Sunt sătul să tot fug și voi să nu mă găsiți… Așa că m-am hotărât să vin acasă (…). Să știe lumea că vin acasă, nu să văd la știri că am fost prins (…). Dreptatea nu mi-o dă nimeni, mi-o fac eu!”, a scris Raul Rus, pe pagina sa de Facebook, unde de-a lungul timpului a postat fotografii cu el prin diverse țări.

În primăvară anului trecut, Pricu a fost eliberat condiționat din închisoare.

Share