Daniel Ghiţă nu ştie să foloseasccă la vot butoanele “da” şi “nu”

Share

Daniel Ghiţă este un exemplu de membru PSD la fel de confuz şi acultural ca şi liderul de partid, Marcel Ciolacu.

Deputații au adoptat în plen, cu majoritate de voturi, Declarația privind unele manifestări cu caracter antisemit din România și tentativele de reabilitare a criminalilor de război.

Fostul luptător K1, deputatul PSD Daniel Ghiță, este singurul care a votat „împotrivă”, conform votului electronic afișat pe site-ul forului legislativ. Colegul său de partid, Adrian Chesnoiu, a pus pe seama unei erori votul lui Ghiță.

În documentul citit în plen de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, se subliniază că deputații din Parlamentul României urmăresc cu atenție și îngrijorare creșterea numărului manifestărilor cu caracter antisemit în România, tentativele de reabilitare ale criminalilor de război și atacul virulent antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat, a directorului și a întregului personal din această instituție de cultură.

„Deși ar trebui să fie doar o amintire a tragediilor care au însoțit cele mai întunecate momente ale istoriei umanității, suntem conștienți că ideile, concepțiile și doctrinele antisemite își păstrează în continuare efectele nocive, descoperă noi adepți dispuși să le promoveze și sunt prezente în anumite segmente ale societății”, se arată în declarație.

„Reprezentându-i pe toți cetățenii României, noi, membrii Camerei Deputaților, ne exprimăm convingerea că antisemitismul este o amenințare la adresa democrației, iar asumarea în întregime a trecutului reprezintă un element fundamental al responsabilității noastre, atât din prezent, cât și pentru viitor.

În acest context, subliniem că lupta împotriva antisemitismului este o datorie a întregii societăți, fiind necesar să acționăm în permanentă pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecția și dezvoltarea vieții evreiești, că parte integrantă a României”, adaugă documentul.

Având în vedere manifestările recente și pericolul pe care acestea îl prezintă pentru publicul larg, necesitatea consolidării politicilor de eliminare a oricăror forme de antisemitism, cât și imperativul exprimării unui puternic angajament politic de a acționa hotărât împotriva tuturor mijloacelor de promovare ale acestei percepții, bazată pe ura împotriva evreilor, Camera Deputaților condamnă cu fermitate atacul virulent antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat și orice formă de antisemitism, protestează față de tentativele de reabilitare a Mișcării Legionare, ale lui Ion Antonescu și/sau a altor criminali de război, reafirmă hotărârea membrilor săi pentru susținerea, în continuare în plan legislativ și instituțional, a acțiunilor de combatere a oricăror forme și manifestări de antisemitism.

Totodată, Camera Deputaților solicită puterii executive și puterii judecătorești să ia toate măsurile necesare pentru punerea în aplicare a Legii nr. 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului și a Ordonanței de urgență a guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Camera Deputaților mai solicită în document autorităților locale să inițieze cu celeritate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, demersurile necesare pentru înlocuirea denumirii străzilor care conțîn numele unor persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război și susține importantă deosebită pe care o are punerea în valoare a patrimoniului evreiesc din România, atât material cât și cultural, că forme de recunoaștere pentru contribuția evreilor la dezvoltarea României.

Share