Infectările cu SARS Cov-2 revin puternic în întreaga lume

Share

Cazurile de infectări cu SARS Cov-2 a fost în continuă scădere, la nivel global, dar în ultima săptămână numărul acestora a început din nou să crească.

Creşterea aceasta este destul de abruptă, după cum arată și graficele. Digi24 prezintă statisticile livrate de Our World in Data.

Potrivit OMS, joi, 25 februarie, s-a înregistrat un bilanţ zilnic de peste 427.000 de cazuri noi în lume, în creştere cu 25% faţă de ziua precedentă. Aceste date sugerează că virusul nu este în retragere.

Din contră. De altfel, mai multe țări europene se confruntă deja sau se pregătesc pentru un nou val al pandemiei, din cauza tulpinilor mai contagioase, precum cea britanică sau cea sud-africană.

Cehia a înregistrat din nou, în ultimele şapte zile, cea mai mare rată de incidență din lume. Țara cu 10,7 milioane de locuitori, dintre care unul din 10 a fost infectat în ultimul an, se confruntă cu o nouă înmulțire a infectărilor, accelerate de tulpina britanică.

Bilanțul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienților în stare gravă este la niveluri record.

De luni, este reinstaurată starea de urgență: oamenii vor putea ieși din cartierul în care locuiesc doar pentru a merge la serviciu, la medic sau din alte motive bine întemeiate, iar lista magazinelor esențiale care vor rămâne deschise va fi redusă.

Grădințele vor fi închise, iar elevii din clasele mici vor face și ei ore online, la fel ca restul elevilor.

O creștere alarmantă a numărului de noi cazuri Covid se înregistrează și în Franța. Sunt informații potrivit cărora guvernul ar pregăti un nou lockdown general, posibil din 6 martie încolo.

Share