Încep să curgă dosarele pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Share

Poliţiştii timişeni au întocmit trei dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în urma mai multor acţiuni de protest care au avut loc în ultima perioadă, faţă de măsurile preventive stabilite de autorităţi, pe raza judeţului.

Poliţiştii şi jandarmii timişeni au fost prezenţi în stradă, în vederea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, iar în contextul nerespectării normelor legale de protecţie sanitară s-a întocmit câte un dosar penal în Lugoj, Gătaia şi Sânnicolau Mare, a transmis IPJ Timiş, într-un comunicat remis Agerpres.

De asemenea, toţi participanţii la astfel de acţiuni au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi a celei privind organizarea şi desfăşurarea acţiunilor publice.

Municipiul Timişoara şi patru comune limitrofe au ieşit din carantină la miezul nopţii de miercuri spre joi, dar rămân sub incidenţa măsurilor restrictive luate la nivel naţional.

Share