home SPORT Oltchim Ramnicu-Valcea in semifinalele EHF Champions League!

Oltchim Ramnicu-Valcea in semifinalele EHF Champions League!

Share

In sfarsit, avem inca o echipa in semifinalele unei competitii europene de cluburi, asa cum nu s-a intamplat de multa vreme: Oltchim Ramnicu-Valcea a invins-o fara drept de apel pe Buducnost Podgorica si, combinat cu victoria Gyor in meciul cu Krim Ljubliana, se afla in semifinalele Cupei EHF Champions League la handbal feminin.

Eu pana acum nu am facut nici o cronica la nici un meci al Oltchimului, pentru ca este destul de greu sa fac live commentary, in maniera in care am facut la fotbal de atatea ori, la meciurile care mi s-au parut importante. Nu am facut-o pentru ca in handbal lucrurile se desfasoara cu o asemenea rapiditate, incat depaseste posibilitatile tehnice de exprimare in timp real ale oricarui jurnalist, pe platforma unui site normal de Internet.

Poate doar daca ai fastweb sa poti face live commentary, scriind foarte mult. Pe de o parte, avem niste felicitari din tot sufletul pentru aceste jucatoare de exceptie, pe care le urmarim de foarte multa vreme, de pe vremea cand Steluta Luca se numea Steluta Lazar si juca impreuna cu Simona Gogarla si alta Avadani, Carmen Avadani, dimpreuna cu Mariana Tarca, faceau cartile in handbalul romanesc si in mare parte acest lucru se petrecea tot la Ramnicu-Valcea.

De pe atunci, se vedea ca se intampla ceva in handbalul romanesc feminin si ca avem jucatoare talentate, dar nu exista maturitate si echipele romanesti jucau inegal, cand foarte bine, cand cadeau valoric complet. Ei bine, de la durul Tadici incepand, situatia s-a schimbat si handbalul feminin romanesc a devenit redutabil, ca joc de echipa.

In al doilea rand, trebuie felicitat sponsorul Oltchim, o companie care a inteles sa investeasca in mod constant, sa aduca jucatoare de valoare si sa isi formeze o baza proprie de tinere jucatoare de talent. Aceasta ar trebui sa fie o lectie de urmat pentru alte sporturi si ma refer in primul rand la cazul fotbalului, despre care am spus de atata timp ca trebuie sa aplice exact acest sistem si acest fapt nu se intampla, cu exceptia CFR Cluj.

Cele patru echipe calificate in semifinalele EHF Champions League sunt Oltchim Ramnicu-Valcea, Gyor, Vyborg si Hypo Viena.

citeste si asta:
Cu buzunarele goale si fara Neagu, Rulmentul aproape de semifinala EHF: Byasen 27-31 Rulmentul!

Share