Grupul ABBA se reuneşte şi înregistrează noi melodii

Share

După foarte multe ştiri false, scrise pentru a face trafic şi a oferi senzaţional, supergrupul suedez ABBA se reuneşte, în sfârşit, cu adevărat, dar într-o formulă aparte.

Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad au venit în mare secret la Londra şi s-au închis într-un studio de înregistrări. În anul 2022, ABBA va porni într-un turneu nemaivăzut, iar pe scenă vor apărea hologramele celor patru suedezi.

Trupa suedeză care a marcat atâtea generaţii s-a destrămat în 1983, după ce căsniciile dintre Benny Andersson, 73 de ani, şi Anni-Frid Lyngstad, 74 de ani, şi cea dintre Agnetha Faltskog, 70, de ani şi Bjorn Ulvaeus, 75 de ani, au eşuat.

Practic, toată viaţa acestui mare grup este marcată de hiatusul dintre profunzimea universală a muzicii sale şi simplitatea membrilor săi, ca oameni. Cei patru nu au înţeles niciodată ce are lumea de este aşa de înnebunită după ei şi au avut întotdeauna complexul aspectului fizic deteriorat din cauza trecerii timpului.

De asemenea, au fost deranjaţi de lumini, fum, propriile costumaţii, având impresia că sunt nişte paiaţe şi că felul în care se îmbracă nu are nici o legătură cu muzica lor şi cu ce vor să transmită.

Acest lucru, precum şi traumele provocate, de-a lungul timpului, de producători superficiali, care nu le înţelegeau muzica, se constată şi din videoclipul pe care l-am asociat postării.

În 2022, formaţia ABBA împlineşte o jumătate de veac de la înfiinţare şi membrii ei au acceptat, după multe insistenţe, să se reunească. Nu vor apărea fizic pe scenă, pentru că vor să rămână în memoria fanilor cu chipurile din anii ‘80, când dominau muzica pop mondială, cu hituri precum ”The Winner Takes It All”, ”Dancing Queen”, ”Chiquitita”, ”I Have a Dream” sau ”Waterloo”.

Conform jurnaliştilor de la ”The Sun”, cei patru se află în mare taină, în Londra, într-unul dintre studiourile de înregistrări Ealing Studios, unde lucrează la câteva piese noi. ”ABBA ţin secret toate detaliile legate de mult dorita lor reuniune.

Au anunţat un turneu mondial în 2016, însă proiectul s-a poticnit pe drum. După ce au luat legătura cu mai mulţi experţi în efecte vizuale speciale şi li s-a promis un spectacol de holograme cu ei în tinereţe, proiectul a prins contur. Unul dintre primele lor concerte va fi chiar în Marea Britanie”, a declarat pentru The Sun un apropiat al trupei suedeze.

Cei patru artişti au înregistrat piese noi şi au modificat unele piese lansate în anii 1970 şi la începutul anilor 1980. Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad nu vor pleca fizic în turneu, ci vor apărea pe scenă cu ajutorul efectelor speciale.

Turneul va dura aproape doi ani, până în 2024, şi va cuprinde sute de oraşe. Unul dintre cei care se opune cu înverşunare turneului în pandemie este Björn Ulvaeus, care nu vrea să părăsească insula lui, din arhipelagul de lângă Stockholm, de teama COVID-19.

Share