Grenadă, şoferul lui Sorin Oprescu, viaţă de lux şi boierie

Share

S-a vorbit mult despre sumele de bani găsite de procurori la fostul primar Sorin Oprescu, dar despre Grenadă ba.

Oprescu a făcut achiziții grele, împreună cu partenera lui, doctoriţa Adriana Nica. Oprescu și Nica nu au reușit să explice în mod credibil sursa averilor.

Șoferul fostului primar, Cristian Stanca, zis „Grenadă”, are fix aceeași problemă. Cristian Stanca conducea mașini scumpe, petrecea în vacanțe de lux și are o vilă impozantă, potrivit paginii de Facebook a acestuia.

Toate din salariul de șofer al fostului primar general al Capitalei și din afacerea lui: o spălătorie auto.

Cristian Stanca a fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 2 luni de închisoare, fiind acuzat de complicitate la luare de mită și constituire de grup infracțional organizat. Cul, nu? Demn de a fi şoferul unui renumit medic, politician pe deasupra!

Fostul primar Sorin Oprescu a susținut în fața judecătorilor de la Atena, care au judecat procesul de extrădare, că este nevinovat și că a fost provocat să ia mită.

„Sunt condamnat la 10 ani de zile puşcărie pe un denunţ, unul singur, în care denunţătorul, la rândul lui fiind denunţat, afirmă în faţa completului de judecată următorul lucru: după ce am fost prins de procuratură cu banii de mită a intrat un procuror în camera de interogatoriu şi mi-a spus, citez, dă-l pe goarnă pe primarul general şi pleci acasă. În acel moment a apărut denunţul, pentru acest lucru primesc 10 ani de zile de puşcărie”, a afirmat Sorin Oprescu, conform PressHub.

Când procurorii DNA au făcut, în 5 septembrie 2015, flagrantul în casa de la Corbeanca a lui Sorin Oprescu, au găsit, în afară de cei 25.000 de euro marcați, care erau obiectul descinderii, alți 145.000 de dolari și încă 75.000 de lei.

Fostul primar a susținut că banii ar fi provenit din pensia tatălui său. Bunuri de valoare impresionantă au fost descoperite și în posesia partenerei lui Oprescu.

Curtea de Apel București a constatat că, „în cazul martorului Nica Adriana, diferenţele dintre veniturile licite declarate către instituţiile fiscale şi sumele de bani deţinute şi transferate, precum şi bunurile tranzacţionate sunt în sume de 1.730.102,83 lei, pentru anul 2013, de 490.003,7 lei, pentru anul 2014, şi de 201.790,28 lei, pentru anul 2015, ceea ce înseamnă o valoare însumată de 2.421.896,81 lei, care nu are nici o justificare licită”, au consemnat judecătorii, în motivare.

Adriana Nica, la doi ani de relație cu Sorin Oprescu, cumpărase în iunie 2013 o vilă cu etaj, în cartierul Primăverii. Cum se cheamă maşina de multiplicat banii? Nica. Adriana Nica.

Prețul imobilului a fost de 600.000 de euro, din care partenera lui Oprescu achitase cash 200.000 de euro. Pe atunci, Nica avea un salariu de 4.000 de lei pe lună.

Share