home SPORT GIULEŞTINA Rapid 1 – 0 S.C. Bacău

GIULEŞTINA Rapid 1 – 0 S.C. Bacău

Share

 

GIULEŞTINA Rapid 1 - 0 S.C. Bacău

În minutul 52, cu un şut de la 35 de metri, Daniel Pancu a deschis scorul pentru Rapid, făcând diferenţa într-un meci indecis, fără istoric, în care Bacăul a avut multe ocazii şi echipa noastră se apropiase cu dificultate de poarta adversă.

Din acel moment, puştii echipei au început parcă să joace altceva. În minutul 55, Alexandru Ioniţă II a pătruns pe cont propriu, din 16 în şase metri şi a încercat să-l execute pe portarul oaspeţilor, Burcă, la colţul scurt.

Un minut mai târziu, Andrei Ciolacu, injectat şi el cu panconină, a şutat la colţul lung, în dreapta portarului, din colţul careului de 16 metri. Dar Ciolacu, ieşit din joc, a fost schimbat cu fratele lui Ovidiu Herea, Claudiu Herea – foarte asemînător fizionomic cu fratele său mai mare, imediat după faza din minutul 56.

Herea a executat periculos in minutul 58 din corner, apoi a revenit cu o recentrare, provocând o nouă fază de gol la poarta lui Burcă. A urmat o perioadă de acalmie, iar în minutul 63 Cătălin Strugariu a fost lansat cu o centrare de pe extrema stângă, însă a ratat din faţa careului mic şi Rapid a continuat să conducă cu 1 -0.

Entuziasmul de după marcarea golului s-a calmat și Ungureanu a ratat succesiv de trei ori în două minute (67 şi 69), la ultima ocazie Ungureanu ratând faţa în faţă cu portarul Drăghia, care a respins mingea cu piciorul, ca un fundaş, din 16 metri.

În minutul 75 s-a rupt Vali Negru şi a fost înlocuit de Cristian Lazea, fost jucător al Bihorului. După alte momente de acalmie, Lazea i-a pasat lui Ioniţă II, care a tras pe colţul scurt, din unghiul careului mare, iar Burcă a respins în corner.

Cu Viorel Moldovan antrenor şi cu spectatori în tribune (în fine!), Rapid a începuse în cu totul altă manieră jocul, comparativ cu prezenţa limfatică din meciul cu Gloria Buzău. Dar retropectiv prima repriză a fost mult mai slabă decât a doua, în care vişinii au dominat jocul tot mai mult, pe măsură ce s-a scurs timpul, chiar dacă băcăuanii au revenit to timpul, foarte combativi, încercând să echilibreze jocul. Notabilă este faza creată în minutul 87 de Hurdubei, care a strâns spre centru, în drubling prin faţa rapidiştilor, şutând periculos pe poartă, dar Drăghia a respins de lângă bară.

Primele 30 de minute au arătat o echipă mult mai înfiptă în ghete, mai combinativă şi combativă decât în meciul de campionat cu Gloria Buzău. Paradoxal, echipa oaspete a fost îngălbenită de arbitru cu cartonașe, băcăuanii respectându-și renumele de cotonogari cu diplomă de merit.

Viteza superioară şi coeziunea mai bună nu ne-a determinat însă să tragem şi concluzia că astfel echipa are un potenţial superior de joc. Rămâne aceeaşi echipă lipsită de substanţă, cu foarte mulţi jucători fără experienţă, în care bietul Vali Negru şi exemplarul Daniel Pancu încearcă să aducă un plus de valoare.

Pe de altă parte, echipa Bacăului a jucat foarte bine şi a legat, fiind mai periculoasă decât Giuleştina, sub bagheta fostului fotbalist de prima ligă Viorel Tănase, jucător bun odată la Oţelul, Dinamo, FC Argeş sau Maccabi Netanya, având şi o selecţie în Naţională. Toate până acum şase ani, când a pus ghetele-n cui.

Concluzia noastră, după ce am văzut două meciuri ale Rapidului, este: anul acesta nu avem încă echipă de intrat în prima ligă. Trebuie o infuzie puternică de capital. Trebuie aduşi jucători buni (şi ei există, însă costă bani serioşi).

Înţelegem că umblă zvonuri că ar fi venit deja cu bani Jean Valvis şi că vor urma Fathi Taher şi… Nicu Gheară! E drept, nu strică niciodată ca banii interlopilor să fie folosiţi şi în fotbal, pentru o cauză mai bună.

Echipa Rapidului:

Drăghia
Ionu Voicu – Andrei Ţînc – Cătălin Păun – Nicolae Vasile
Ciprian Selagea – Vali Negru (75 Cristian Lazea)
Alexandru Ioniţă II – Daniel Pancu – Alexandru Coman (86 Cătălin Doman)
Andrei Ciolacu (59 Claudiu Herea)

Share