George Simion şi Claudiu Târziu, anchetaţi pentru coruperea alegătorului

Share

Liderii AUR, George Simion, Claudiu Târziu și Marius Lulea, sunt anchetați pentru coruperea alegătorului.

Poliția Ialomița a emis o notificare către Parlament, informând atât Senatul, cât și Camera Deputaților, cu privire la deschiderea unei anchete asupra a doi dintre liderii AUR.

George Simion şi Claudiu Târziu, anchetaţi pentru coruperea alegătorului

Parlamentul României a primit o notificare din partea Poliției Ialomița, cu privire la deschiderea unei anchete, asupra deputaților George Simion și Păunescu Silviu Titus, precum și a senatorului Claudiu Târziu, sub acuzația de corupere a alegătorului.

„În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului cu nr. 2513/P/2023 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de ar. 386 Codul Penal, vă rugăm să ne comunicați dacă numiții: George Simion Nicolae, Târziu Claudiu-Richard, Lulea Marius Dorin și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de art. 40, Cod Procedură Penală”, se arată în notificarea trimisă de Poliția Ialomița la Parlamentul României, conform Newsweek România.

Citeşte şi: George Simion jigneşte un jurnalist. “Faci pe prostul!”

Dosarul a fost deschis, însă continuarea cercetărilor depinde de stabilirea competenței. Din moment ce cei implicați sunt demnitari ai statului român, dosarul lor trebuie să fie trimis în instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a fi judecat.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă şi George Simion, întâlnire secretă la Viena

Conform prevederilor Codului de Procedură Penală, art. 40, Înalta Curte de Casație și Justiție este instanța competentă să judece în primă instanță infracțiunile de înaltă trădare, precum și infracțiunile comise de senatori, deputați, membri ai Parlamentului European, membri ai Guvernului, judecători ai Curții Constituționale, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție și procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Share