home SPORT FOTBAL – EUROPA LEAGUE: Dinamo, cu Pana si Galata – Steaua, cu Fener si Twente – Clujul, cu PSV si Sparta – Timisoara, cu Ajax si Anderlecht

FOTBAL – EUROPA LEAGUE: Dinamo, cu Pana si Galata – Steaua, cu Fener si Twente – Clujul, cu PSV si Sparta – Timisoara, cu Ajax si Anderlecht

Share

FC Timisoara are viata grea, intr-o grupa extrem de puternica, Grupa A, cu Ajax Amsterdam, Anderlecht Bruxeles si Dinamo Zagreb.

Nu bag mana in foc ca astazi Ajax Amsterdam mai este aceeasi echipa foarte puternica de la jumatatea deceniului trecut, cand domina Liga Campionilor, simultan aruncand cu mari jucatori in campionatele puternice, la rivale. Dar nu pot spune nici ca timisorenii nu vor avea probleme intr-o asemenea grupa. Va fi greu.

Foto: Minge rapidista pentru Europa League
sursa: BalonesOficiales

Cu FC Copenhaga si Sparta Praga in grupa, CFR Cluj pare a avea o misiune oarecum mai usoara fata de FC Timisoara. PSV este o echipa prestigioasa si, dupa cate stiu eu, in prezent mai puternica decat Ajax.

Iar praghezii sunt la fel de incapatanati ca Slovan Liberec, insa cu jucatori mai valorosi. In schimb, CFR este si ea o echipa de metodisti, care te alearga pe tot terenul pana la vestiare. Eu cred ca echipa cea mai slaba din aceasta grupa este FC Copenhaga.

La fel cum mai cred ca Sturm Graz este cea mai slaba echipa din Grupa F, din care face parte Dinamo Bucuresti. Foarte puternice sunt si Panathinaikos, si Galatasaray, cu care probabil ca baietii lui Bonetti vor continua sa ne dea palpitatii. Eu cred ca Dinamo are in aceasta grupa, la fel de bine, si sansa a treia sau chiar a patra, daca joaca precum in meciul tur cu Slovan, si prima sansa, daca joaca la fel cum a facut-o la Liberec.

Mi se pare ca Steaua a avut iar noroc cu carul. Singura echipa puternica in Grupa H este cea din cartierul Fener al Istanbulului. Twente Enschede este un club mai modest, ca valoare a fotbalului, din Ere Divisie, care probabil se va agata de Steaua cam cum a facut NEC Nijmegen anul trecut cu Dinamo.

Sheriff Tiraspol este o puternica echipa din Comunitatea Statelor Independente, care, impreuna cu China si Statele Unite, extrage cam 80% din rezervele de carbune ale planetei. Ma indoiesc insa ca acest club are vreo sansa, chiar daca liderii mafioti ai republicii separatiste transnistrene au facut un stadion de cinci stele si aceasta echipa domina campionatul basarabean. Si chiar daca pe-acolo a trecut si internationalul roman Razvan Cocis.

Share